Emma Thompson om nakenscenen hun lenge tvilte på om hun ville gjøre

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Å spille inn en nakenscene i sin nye film "Good Luck To You, Leo Grande" var ingen enkel beslutning for Emma Thompson å ta.

Annonse

– Emma er ikke immun for kulturen vi alle er gjennomsyret av, som forteller oss at kroppene våre aldri er bra nok, sier regissør Sophie Hyde, som lukket filmsettet under opptaket – der bare tre personer i tillegg til Emma Thompson (62) og den unge motspilleren Darryl McCormack (29) var til stede.

– Selv om jeg aldri virkelig har akseptert kroppen min som noe å skrive hjem om, og alltid har tenkt den ikke var noe særlig attraktiv, har jeg likevel levd i den og hatt glede av den, sier Emma Thompson selv til People:

– Jeg tror at jo mer vi kan akseptere kroppene våre – selv om vi ikke elsker dem, det trenger du ikke – så må du akseptere dem for å klare å erfare noe i dem.

Les også: I disse filmene har skuespillerne faktisk sex

BARE FOR EN NATT: Darryl McCormack (29) og Emma Thompson (62) i "Good Luck To You, Leo Grande".

I "Good Luck To You, Leo Grande", som har norsk premiere 26. august, spiller Thomson den pensjonerte kristendomslæreren og tobarnsmoren Nancy, som leier en flott, ung sexarbeider for en natt – etter å ha tilbragt 50 år der hun har levd etter boken. For hun tror det er mer ved sex, enn de kjedelige greiene hun har opplevd på soverommet med den nå avdøde ektemannen – samtidig som hun er redd for å skyve på grensene.

– Hun er noen folk kan kjenne seg igjen i. Hun er en svært vanlig person, som gjør noe uvanlig, lyder Emma Thompsons karakteristikk av sin rollekarakter, og legger til:

– Jeg tror kvinners vellyst aldri har toppet noens agenda.

Annonse

Nakenscenen inntreffer i sluttscenen – der Nancy stiller seg foran speilet, alene og avkledd, og tar tilbake eierskapet til en kropp hun aldri før har satt pris på.

"Good Luck To You, Leo Grande" har norgespremiere 26. august - Billetter og mer om filmen finner du her

Annonse