Etter fem forsøk fikk han endelig hovedrollen i Nolan-film: - Jeg var desperat

Publisert:

Det måtte fem filmsamarbeid til før Christopher Nolan ga Cillian Murphy hovedrollen.

Annonse

Denne sommeren skal vi endelig få se Christopher Nolans neste storfilm, "Oppenheimer", på kino - der Cillian Murphy (46) spiller rollen som J. Robert Oppenheimer aka "atombombens far". Etter å ha instruert Murphys biroller gjennom både "Inception", "Dunkirk" og tre "Batman"-filmer, har Nolan endelig sjenket skuespilleren en hovedrolle. Det virker iren minst like fornøyd med som oss.

I et ferskt intervju med Associated Press (Via Variety), avslører Murphy at han var intet mindre enn "desperat" etter en slik mulighet.

- Jeg har alltid sagt det til Chris, både offentlig og privat, at hvis jeg er tilgjengelig og du vil ha meg i en film, er jeg der. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvor stor rollen er, men innerst inne, i hemmelighet, var jeg desperat etter å spille en hovedrolle for ham.

46-åringen mimrer tilbake til øyeblikket Nolan ringte for å tilby ham rollen.

Annonse

- Han er selvironisk og så lite selvhøytidelig, og på sin veldig engelske måte sa han bare; "Hør, jeg har skrevet et manus, det handler om Oppenheimer. Jeg vil at du skal være min Oppenheimer". Det var en flott dag... Vi har en slags langvarig felles forståelse, tillit og respekt. Det føltes som det rette tidspunktet å påta seg større ansvar. Og det viste seg også, at det var et enormt et.

Les også: Se den episke traileren til "Dune: Part Two"

"Oppenheimer" dreier rundt andre verdenskrig, og i likhet med regissørens "Dunkirk" (2016) vil den fokusere på én viktig episode i krigen. Denne gangen følger vi J. Robert Oppenheimers rolle i utviklingen av atombomben.

- Du innser at dette er et enormt ansvar. Han (Oppenheimer) var komplisert, selvmotsigende og så ikonisk. Men du vet at du gjør det med en av tidenes største regissører. Jeg følte meg trygg på å gå inn i det med Chris. Han har virkelig påvirket livet mitt, både kreativt og profesjonelt. Han har tilbudt meg veldig interessante roller, og jeg har opplevd alle som svært utfordrende. Og jeg bare elsker å være på settene hans...

Nolan har tidligere fortalt at han i arbeidet med den episke thrilleren, gjenskapte den aller første atomvåpendetonasjonen - uten bruk av CGI-effekter. Murphy tror at publikum vil få en skikkelig wow-opplevelse når "Oppenheimer" ruller i kinomørket.

- Jeg tror folk kommer til å bli veldig overrasket og imponert over hva han (Nolan) har fått til. Alt jeg forteller vil bare virke tamt, sammenliknet med å se det i en IMAX-sal.

Annonse

Med "Oppenheimer", samarbeider Nolan nok en gang med filmfotografen Hoyte van Hoytema. Duoen har tidligere stått sammen om kritikerroste storfilmer som "Interstellar", "Dunkirk" og "Tenet".

"Oppenheimer" skal etter planen lanseres på kino 21. juli 2023, og kan skilte med et vanvittig stjernelag. I tillegg til Murphy, byr rollelista på navn som Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich og Josh Hartnett. Også norske Trond Fausa ("Den brysomme mannen", "Lilyhammer") har kapret en rolle, som vi selvfølgelig er veldig spente på å se i aksjon.

Annonse