Forhåndssalget til "Avatar 2" går bananas!

Publisert:
Sist oppdatert:

Denne uka startet forhåndssalget til James Camerons etterlengtede oppfølger "Avatar: The Way of Water", og folk er tilsynelatende sjukt gira på et gjensyn med Na'vi-gjengen og Pandora.

Annonse

Ifølge Variety, tyder tidlig statistikk på at filmens åpningshelg vil dra inn minst 150- 175 millioner dollar - bare i USA. Til sammenlikning spilte originalfilmen "Avatar" inn 77 millioner dollar i 2009-premierehelgen, og ruver per dags dato på toppen av lista over tidenes mest innbringende filmer. Til sammen har filmen spilt inn svimlende 2,9 milliarder dollar på verdensbasis.

James Cameron har arbeidet med oppfølgeren i mer enn et tiår, og den har kostet flesk. Så langt har ikke regissøren røpet eksakte tall, men i et nylig intervju med GQ beskrev han den som "Sjukt jævla dyr".

Cameron skal også ha fortalt lederne i Disney og 20th Century Studios, at budsjettet for oppfølgeren var så enormt at filmen reprensenterte "det verste business-caset i filmhistorien". Ifølge regissøren må "Avatar: The Way of Water" "bli historiens tredje eller fjerde mest innbringende film" for å gå i null.

Det vil si at "Avatar: The Way of Water" må dra inn mer enn "Endgame" (2,7 milliarder dollar) eller "The Force Awakens" (2,07 milliarder dollar) for å gå i null. Husk at disse kom FØR pandemien, og selv ikke filmer som "Spider-Man: No Way Home" (1,9 milliarder dollar) og "Top Gun: Maverick" (1,4 milliarder dollar) har klart å nå opp til slike tall post-pandemi. Cameron går med andre ord sjukt hardt ut, men folk har ventet på dette i årevis, og er det noen som kan klare noe sjukt, er det vel ham.

Annonse

"Avatar: The Way of Water" har norgespremiere 14. desember - billetter finner du her

Annonse