Francis Ford Coppola: - Marvel ødelegger filmer som Dune og Bond

Publisert:

Den legendariske regissøren er åpenbart ingen Marvel-fan.

Annonse

Francis Ford Coppola, den legendariske regissøren av blant annet "Gudfaren"-serien og "Dracula", er åpenbart ingen Marvel-fan.

Da Martin Scorsese slang noen skarpe bemerkninger mot franchisen tilbake i 2019, var Coppola blant dem som raskt kastet seg på team Scorsese i diskusjonen. I en nylig samtale med GQ avslører regissøren at han ikke har endret mening om Marvels filmunivers og den moderne filmindustrien.

Og Scorsese og Coppola er langt fra de eneste. I løpet av de siste årene har en rekke respektere filmskapere, som Ridley Scott, Alejandro G. Inárritu og Bong Joon-Ho, uttrykt at MCU ikke leverer på et kunstnerisk nivå, men følger en standard handlingsformel.

Det var under en diskusjon om Coppolas neste store prosjekt, "Megalopolis", at samtalen gled over i Marvel-franchisen - og at den står i veien for andre påkostede studiofilmer.

Annonse

- Det pleide å være studiofilmer, nå er det Marvel-filmer.

Videre forklarer regissøren hva han mener definerer en Marvel-film, og poengterer hvorfor superheltfranchisen er ødeleggende for Hollywoods øvrige blockbustere, som "Dune" og "No Time to Die".

- Hva er en Marvel-film? En Marvel-film er den samme oppskriften som lages igjen og igjen og igjen - og ser litt ulik ut hver gang.

- Jeg kunne tatt den samme sekvensen ut av dem begge ("Dune" og "No Time to Die") og satt dem sammen. Den samme sekvensen der alle bilene krasjer i hverandre. De inneholder det samme, alle sammen. Og det må de nesten gjøre hvis de skal kunne forsvare busdjettet sitt. Og det er de gode filmene, de talentfulle regissørene.

Annonse

Hva tenker dere? Ødelegger Marvel for resten?

Annonse