Mia McKenna-Bruce with dark hair

"How to Have Sex": Tre tenåringer drar på fylleferie i kritikerrost ny film

Filmweb
Publisert:

... og vi får være flue på veggen, ubehagelig eller ei.

Annonse

Nytt år betyr nye filmer å se frem til, og kino-Norge leverer allerede fra start. 19. januar skal vi endelig få se det britiske, og mye omtalte, dramaet "How to Have Sex" - der vi følger tenåringsjentene Tara, Skye og Em på pakketur til Kreta.

Jentene er klare for alt voksen- og partylivet har å by på, og et av målene for turen er at Tara (Mia McKenna) skal ha sex for første gang. Livets beste sommer osv, jepp - dere skjønner tegninga. Det hele tar imidlertid en uventet og mørk vending når trioen treffer den festglade gjengen på hotellets nabobalkong...

"How to Have Sex" er regissert av debutanten Molly Manning Walker, og har allerede høstet glimrende kritikker. Under filmfestivalen i Cannes tok den hjem prisen for beste film i programmet "Un Certain Regard", og på nettstedet Rotten Tomatoes kan den skilte med en kritikerscore på hele 95 % (basert på 61 anmeldelser).

Kritikerne trekker spesielt frem skuespillerdebutant Mia McKennas eksepsjonelle tolkning av Tara, filmens brutale ærlighet og Manning Walkers unike evne til å fortelle uten (for mange) ord.

Annonse

I Norge har "How to Have Sex" fått aldersgrense 15 år, en avgjørelse som begrunnes i at "filmen har en alvorlig tematikk knyttet til samtykke og inneholder scener med utagerende festing og seksualiserte aktiviteter."

Se traileren øverst i artikkelen.

"How to Have Sex" har norgespremiere 19. januar - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse