Cillian Murphy i Oppenheimer/Margot Robbie i Barbie

Japanere langer ut mot "Barbenheimer": - Vet dere hvor mange som døde?

NTB
Publisert:

Internett-fenomenet "Barbenheimer", som refererer til filmene "Barbie" og "Oppenheimer", har utløst raseri i Japan, som er det eneste landet i verden som har blitt angrepet med atomvåpen.

Annonse

Den ene filmen handler om den berømte Barbie-dukken, mens den andre tar for seg livet til J. Robert Oppenheimer, en av skaperne av atombomben.

Den siste tiden har memes med bilder fra begge filmene florert i sosiale medier. En viser en jublende Barbie på skuldrene til Oppenheimer, mot en bakgrunn av en gigantisk apokalyptisk eksplosjon.

– Vet de hvor mange mennesker som døde da soppskyen dukket opp? Ikke lag vitser om atombomben, skriver en opprørt japansk bruker i sosiale medier med hashtaggen #NoBarbenheimer.

Annonse

Uheldige kommentarer

Rundt 140.000 mennesker døde i Hiroshima og 74.000 i Nagasaki da USA slapp atombomber over de to japanske byene i august 1945. Bare få dager senere overga Japan seg.

Den offisielle amerikanske kontoen til Barbie-filmen på X/Twitter kommenterte nylig under en meme av Barbie og Oppenheimer: "Dette blir en sommer vi vil huske" med en kysseemoji.

Meldingen ble senere slettet, men førte til at Warner Bros i Japan, den lokale distributøren av "Barbie", måtte be om unnskyldning.

Annonse

Ber Warner Bros ta grep

– Vi beklager til dem som ble fornærmet av disse hensynsløse kommentarene, heter det i en uttalelse.

Videre sa den japanske distributøren at kommentarene fra den amerikanske Barbie-kontoen var "ekstremt beklagelige", og at de oppfordret Warner Bros i USA til å ta grep.

"Barbie" lanseres i Japan i august, men det er foreløpig ikke satt noen lanseringsdato for "Oppenheimer". Begge filmene har hatt stor suksess på kino i USA.

Billetter til "Barbie" finner du her

Annonse

Billetter til "Oppenheimer" finner du her

Annonse