Sex

Ny norsk filmtrilogi på vei: Her er første trailer for "Sex"

Filmweb
Publisert:

"Barn"-regissør Dag Johan Haugerud er tilbake med et nytt, tankevekkende drama - som også setter fart på lattermusklene.

Annonse

2024 blir et sabla spennende norsk filmår, dere. Dag Johan Haugerud, mannen bak kritikkerroste filmer som "Barn", "Som du ser meg" og "Lyset fra sjokoladefabrikken", kommer med trilogien "Sex Drømmer Kjærlighet"; tre frittstående filmer som alle kretser rundt tematikk som begjær, identitet og lengselen etter frihet.

"Sex", med premiere 1. mars, er første film ut - og i dag ble det klart at den er valgt ut til filmfestivalen i Berlin. Filmen skal, ifølge en pressemelding fra Arthaus, vises i Panorama-seksjonen, og i den anledning deler distributøren også rykende fersk trailer.

"SEX" beskrives som et varmt og undrende drama om to feiere (Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise), som overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?

- Jeg er veldig glad for at "Sex" har blitt valgt ut til Berlin Panorama, sier regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud om utvelgelsen til Berlin.

Annonse

- Som første film i en kommende trilogi, er det ekstra tilfredsstillende at den har funnet veien til en av verdens mest betydningsfulle filmfestivaler, legger han til.

Videre forklarer Haugerud at han med "Sex" forsøker "å utforske seksualitet i vid forstand, men også åpne opp et rom for hva menn kan snakke om n��r det gjelder seksualitet, kjønn og identitet."

- Takket være fantastiske bidrag fra skuespillere som Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr håper jeg det har blitt en film som underholder, men som også kan være et startskudd for meningsfulle samtaler, avslutter han.

Se filmens første trailer øverst i artikkelen.

Annonse

"Sex" kommer på kino 1. mars - legg den til i din huskeliste her

Sex - Plakat
Annonse