"Saw X" er på vei - med norsk skuespiller ombord

Publisert:
Sist oppdatert:

Jigsaw er tilbake for å gjøre det han liker best; puslespill og tortur. Vi har samlet alt vi vet om kommende "Saw X".

Annonse

Gjennom "Saw"-filmene har vi lært å kjenne Jigsaw, eller John Kramer som han egentlig heter, som kidnapperen som plasserer folk i intrikate og dødelige escape-rooms for å lære dem en lekse eller to om å... *trekker pusten*... verdsette livet. I år kommer "Saw X", det tiende kapittelet i den groteske filmserien, og vi har allerede begynt å forberede oss mentalt. Er vi egentlig klare for nye ofre, sjukere tortur-feller og mer blod...?

Dette vet vi om den kommende filmen:

Tobin Bell i Saw

COMEBACK: Tobin Bell som John Kramer/Jigsaw i "Saw".

Når lanseres "Saw X"?

"Saw X" skal etter planen lanseres på kino 27. oktober 2023, og Halloween-daten er dermed i boks!

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse

Når kommer traileren?

Foreløpig vet vi ikke, dessverre. Det eneste promomateriellet som er offentliggjort, er denne teaserplakaten:

Saw X

Hva vet vi om handlingen?

Til tross for at Kramer døde i "Saw III", finner handlingen i kommende "Saw X" sted mellom "Saw" (2004) og "Saw II" (2005). Det er med andre ord en prequel vi har i vente, og at "mesteren" vender tilbake er åpenlyst. Sayonara, Jigsaw-flashbacks!

Når det gjelder detaljene, holder Lionsgate kortene tett til brystet. Likevel ligger det en pekepinn i denne ofisielle uttalelsen:

"At Tobin Bell vender tilbake til filmserien, fremmer både Lionsgate og Twisted Pictures' mål om å lage en film som fanger alt "Saw"-fansen elsker ved franchisen, samtidig som vi lar dem undre seg over alle de nye fellene - og et helt nytt mysterium som skal løses."

Synnøve Macody Lund i Hjemsøkt

KLAR FOR SAGA: Synnøve Macody Lund i filmen "Hjemsøkt" fra 2017.

Hvem spiller i "Saw X"?

Tobin Bell (80) vender tilbake i rollen som John Kramer aka Jigsaw.

Før Kramer endte opp som sadistisk seriemorder, levde han, som du kanskje husker, et normalt liv som sivilingeniør, ektemann og (utrolig nok) nesten far. En rekke uheldige hendelser tok dessverre knekken på A4-livet, og på et tidspunkt forsøkte Kramer å ta sitt eget liv. Forsøket mislyktes, han innså at han var heldig som overlevde, og et lys gikk opp for ham; folk som ikke ser verdien i livet, skal tortureres til de endrer mening.

Annonse

I tillegg til Bell, gjenopptar Shawnee Smith sin rolle som Amanda Young. I den første filmen overlever Young Jigsaws uforglemmelige "bjørnefelle" og ender senere opp som seriemorderens hjernevaskede lærling.

Utover denne duoen, byr rollelista kun på ferske navn. Blant dem er Renata Vaca ("Midnight Family"), Joshua Okamoto ("Control Z"), Steven Brand "The Sandman"), Paulette Hernandez "Crown of Tears") og vår egen Synnøve Macody Lund ("Hodejegerne", "Ragnarok"). Vi har ingen anelse om hvilke roller Synnøve & co er utdelt, men at noen av dem kommer til å miste en kroppsdel eller to, råder det vel ingen tvil om...

Uansett, en nordmann i "Saw"-universet fortjener en blodig feiring!

PRODUSENT: James Wan under innspillingen av "Saw" (2004).

Hvem står bak Saw X?

"Saw X" er regissert av Kevin Greutert, som tidligere har levert "Saw VI" (2009) og "Saw: The Final Chapter" (2010). Amerikaneren var også involvert i etterarbeidet av "Jigsaw" (2017) og de første fem "Saw"-filmene, så denne karen vet hva han driver med. Skrekkongen James Wan, som regisserte den første ikoniske "Saw"-filmen, er også med denne gangen - nå som produsent.

Annonse