Ezra Miller (The Flash) arrestert i Hawaii

The Flash-filmen kommer som planlagt, til tross for Ezra Miller-skandalene

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Det siste året har skuespilleren Ezra Miller blitt arrestert flere ganger for voldshendelser, trusler og et ran. Likevel skal Warner Bros. ikke endre planene for storfilmen The Flash, med Miller i hovedrollen.

Annonse

Denne uka ble det kjent at det nylig fusjonerte selskapet Warner Bros. Discovery skroter den nesten ferdigstilte DC Comics-filmen Batgirl, til tross for at filmen, som skulle ha premiere på strømmetjenesten HBO Max i år, har brukt opp mot 90 millioner dollar av budsjettet sitt allerede.

Les også: Skaperne i sjokk over Batgirl-skrotingen: - MÅ vises for publikum

Det store underholdningsselskapet har også fjernet en rekke andre titler fra strømmetjenesten, visstnok som en regnskapsmanøver for å redusere gjeld og utgifter. Flere av disse filmene og seriene er nå helt utilgjengelige for publikum.

Under et investormøte torsdag kveld norsk tid beskrev den nye Warner Bros. Discovery-sjefen David Zaslav strategien til selskapet. Han vil satse tungt på DC Comics-filmer – men bare på kino. Inspirert av Marvel Studios har Warner Bros. satt ned et utvalg til å planlegge de neste ti årene med DC Comics-filmer.

Annonse

- Vi har sett The Flash, Black Adam og Shazam 2. Vi er veldig begeistret for dem. Vi har sett dem. Vi synes de er fantastiske, og vi tror vi kan gjøre dem enda bedre.

Les også: HBO Max fjerner en rekke filmer og serier – nå er de ikke tilgjengelige noe sted

Leslie Grace i Batgirl

Ifølge bransjenettstedet Deadline ble avgjørelsen om å avlyse Batgirl-filmen tatt av skatte- og regnskapsmessige grunner, i forbindelse med fusjoneringen. Fordi Hollywood-studioet noterer produksjonsprosjektene til filmen som et rent tap, kan de ikke lansere filmen i det hele tatt, verken på kino eller streaming, ei heller selge dem videre til et annet studio.

Handlingen i Batgirl skulle henge sammen med den kommende storfilmen The Flash, som også foregår i samme univers som Zack Snyders DC-filmer, og som gjenintroduserer Michael Keatons utgave av Batman, for første gang på 30 år. The Flash-filmen er også utfordrende for Warner Bros., fordi hovedrolleinnehaveren Ezra Miller har vært involvert i flere kontroverser og voldhendelser det siste året. Ezra Miller er ikke-binær og bruker de/dem-pronomen.

Les også: Ny video viser nok en arrestasjon av Ezra Miller – får de beholde hovedrollen i The Flash?

The New York Post har hevdet at en testvisning av Batgirl fikk negativ respons. Det bestrides av flere kilder Deadline har snakket med, både i og utenfor Warner Bros.. De hevder at testvisningene av Batgirl har gått ganske bra, og at testvisningene av The Flash har fått fantastiske tilbakemeldinger, til tross for kontroversen.

Annonse

"Supermanipulerende"

I 2020 dukket det opp en video fra en trendy bar på Reykjavik der Ezra Miller kvelte en kvinne og kastet henne i bakken. Det fikk ingen rettslige konsekvenser for skuespilleren.

Business Insider skrev en artikkel om et kunstnerkollektiv på Island ledet av Miller, som kunne minne om en sekt. En 18 år gammel kvinne som Miller hadde et seksuelt forhold med under oppholdet på Island, beskrev situasjonen: "Ezra var supermanipulerende. De tvinnet oss alle rundt fingeren."

Annonse

Flere arrestasjoner på Hawaii

I mars i år ble de arrestert for uanstendig, ruspåvirket oppførsel på Hawaii. Dagen etter skal skuespilleren ha brutt seg inn på soverommet til et par og truet den ene av dem ved å si "Jeg skal begrave deg og horekona di". Dette førte til et besøksforbud.

19. april ble de igjen arrestert, denne gangen for et overfall. Miller skal visstnok ha blitt bedt om å forlate en fest, noe som gjorde Hollywood-skuespilleren forarget. Da kastet de en stol mot hodet på en 26 år gammel kvinne, som fikk et kutt i panna. TMZ hevder at de to kjente arrestasjonene på Hawaii ikke er de eneste konfrontasjonene som har funnet sted mellom Miller og politiet der.

Annonse

Besøksforbud, trakassering og "grooming"

I tillegg har to foreldre bedt om besøksforbud etter at de mener Miller kidnappet og "groomet" deres 18 år gamle barn over seks år, og at skuespilleren deretter har trakassert familien. "Ezra bruker vold, trusler, trusler om vold, frykt, paranoia, vrangforestillinger og narkotika for å holde makten over unge Tokata," står det i et høringsdokument. Myndighetene har ikke klart å stevne Miller, siden skuespilleren stadig flytter seg.

Barnet, Gibson Iron Eyes, har uttalt seg kritisk til foreldrene: "Min kamerat Ezra Miller har bare gitt kjærlig støtte og uvurderlig beskyttelse gjennom denne vonde perioden."

Et annet 12 år gammelt barn og moren har senere bedt om besøksforbud etter å ha blitt trakassert av Miller i Massachusetts, ifølge The Daily Beast.

I sommer sto en tysk kvinne fram med en historie om grov trakassering fra skuespilleren, som truet henne, kalte henne transfob og nazist etter at hun ba dem la være å røyke i leiligheten hennes. Kvinnen hadde hatt sex med Miller i 2020 og holdt kontakten, og inviterte i utgangspunktet skuespilleren selv. Da Miller nektet å forlate leiligheten, tilkalte kvinnen politiet.

Annonse

"Kidnappet" småbarnsfamilie på gård med flere skytevåpen

Senere i sommer ble skuespilleren anklaget for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne og hennes tre barn. På den tiden befant Miller, kvinnen og barna seg på en avsidesliggende gård i Vermont, der flere ladde skytevåpen lå løst omkring.

Kvinnen var helt uenig med beskrivelsen av situasjonen, og forklarte overfor Rolling Stone magazine at skuespilleren har hjulpet henne med å skape "et trygt miljø for mine tre veldig små barn", borte fra hennes voldelige eks-kjæreste.

Rolling Stone har skrevet at Warner Bros. holdt et krisemøte etter den første arrestasjonen i mars, der kommende DC-prosjekter med Miller ble satt på pause. De forteller at innspillingen av superheltfilmen var turbulent, at Miller hadde flere "meltdowns" og tydelig slet psykisk under produksjonen, men at de aldri ropte eller utøvde vold.

Likevel ser det ikke ut som skuespilleren blir erstattet i The Flash, som er ferdig innspilt for flere måneder siden. Variety-journalisten Adam B. Vary hevdet at kilder i Warner Bros. utelukker mulighetene for dyre restopptak.

Filmen dreier seg om tidsreise og parallelle universer, og Miller spiller flere utgaver av The Flash i filmen, så nesten hele filmen hadde måttet spilles inn på nytt for å erstatte Miller i hovedrollen.

Miller spilte Barry Allen aka Flash i 2018-filmen Justice League og 2021-utgaven populært kalt "the Snyder Cut". The Flash-filmen med Miller i hovedrollen har vært under utvikling i åtte år, med en rekke manusforfattere og regissører. Den ble til slutt spilt inn i 2021, med It-regissøren Andy Muschietti og et manus av Christina Hodson, som også skrev den skrinlagte Batgirl-filmen.

Annonse

Ben Affleck er tilbake som Justice League-utgaven av Bruce Wayne/Batman i filmen, der også Michael Keaton spiller en eldre utgave av Batman – for første gang siden Batman Returns (1992).

The Flash kommer på kino 23. juni 2023. Legg til filmen i huskelista di her

Annonse