Johhny Depp i Edward Saksehånd
Foto: 20th Century Fox

Johnny Depp avslører: Mistet nesten den ikoniske rollen til Tom Cruise

Filmweb
Publisert:

Kjendisene stod i kø for regissør Tim Burton da "Edward Saksehånd" skulle spilles inn. Hovedrollen gikk som vi vet til Johnny Depp, men det var på hengende håret ifølge stjerna selv.

Annonse

Til tross for at Tim Burtons "Edward Saksehånd" ble lansert i 1990 og begynner å dra på åra, forblir den en evig kultklassiker. Johnny Depps hovedrolle i filmen ble hans store gjennombrudd, og starten på et årelangt samarbeid med regissøren. Likevel kunne det ha gått en helt annen vei, skal vi tro Depp (61).

I en ny dokumentar om Burton, regissert av Tara Wood, avslører nemlig skuespilleren at både Tom Hanks, Tom Cruise og Michael Jackson kjempet om rollen som Edward. Det skriver People.

Og Cruise, han "var ikke langt unna å faktisk spille Edward Saksehånd - på ekte", røpet Depp.

På tidspunktet hadde "Pirates of the Caribbean"-stjerna fast jobb i TV-serien "21 Jump Street", men var på desperat utkikk etter noe annet, da han følte rollen "satte ham i bås". Da manuset til "Saksehånd" plutselig havnet i fanget hans, forklarte Depp at det "passerte gjennom alt det faste, og traff kjernen av hva enn jeg er".

Annonse

"Teksten var vakker. Karakterene var vakre. Jeg tror det som tiltrakk meg emosjonelt var at Edward var meg."

"Dette er eksakt det jeg bør gjøre", la han til at han tenkte.

Tom Cruise i Mission: Impossible - Ghost Protocol
VILLE HA ROLLEN: Tom Cruise kunne hatt den ikonsike

Depps agent satt deretter opp et møte med Burton, men skuespilleren kviet seg for å gå. Han hadde nemlig fått nyss i at regissøren allerede hadde vært i dialog med en flere av 90-tallets største Hollywood-kjendiser, blant dem Hanks, Cruise og Jackson (også Robert Downey Jr. og Jim Carrey var involvert i casting-prosessen).

"Han kommer aldri til å caste meg når alle i Hollywood er ute etter rollen", røpet Depp at han tenkte, før han ba agenten sin om å avlyse møtet. Det falt ikke i god jord, og svaret han fikk var; "Er du fuckings sprø?"

Tom Hanks i Cast Away
VILLE HA ROLLEN: Tom Hanks var også gira på å spille i Burton-film. Det ble ikke sånn, men han ha

"Det er rart, for det er alltid den drittsekken i skallen din som sier 'Kom igjen, mann. Du er en TV-skuespiller-fyr'. For på den tiden var man nesten enten eller", mimret Depp.

61-åringen (som da var 26) endte til slutt opp med å treffe Burton, og ting klaffet mildt sagt mellom de to. Depp kapret den ettertraktede rollen, og ble nærmest et fast inventar i regissørens neste filmer, som involverte "Ed Wood" (1994), "Sleepy Hollow" (1999), "Charlie og sjokoladefabrikken" (2005) og "Sweeney Todd" (2007).

Annonse