Warner Bros. avslører: Nå kommer det flere "Ringenes herre"-filmer

Publisert:
Sist oppdatert:

Flere fortellinger fra Midgard skal filmatiseres. Det melder en rekke amerikanske medier, deriblant Variety.

Annonse

Under et investormøte torsdag, annonserte Warner Bros.-sjefen David Zaslav at studioet planlegger flere filmer basert på J.R.R. Tolkiens ikoniske Ringenes herre-bøker. Studioet har nemlig dratt i havn en gigantisk avtale med det svenske spillselskapet Embracer Group, som for øyeblikket sitter på filmrettighetene til Ringenes herre/Hobbiten-universet.

Så langt er ingen informasjon om antall filmer, handling eller involverte offentliggjort, men titlene skal etter planen utvikles av Warner Bros. datterselskap New Line Cinema - som også leverte Peter Jacksons "Ringenes herre"-trilogi og var involvert i produksjonen av "Hobbiten"-filmene.

I en offentlig uttalelse avslører Jackson at han, og hans faste LOTR-partnere Fran Walsh og Philippa Boyens, er informert om de store planene.

- Warner Bros. og Embracer har holdt oss i loopen hele veien. Vi ser frem til å snakke mer med dem fremover, for å høre hva deres visjon for franchisen er.

Annonse

Les også: Warner Bros. vil lage mer "Potter" - med J.K. Rowling på laget

TILBAKE?: Ian McKellen som Gandalv i "Ringenes herre: Atter en konge".

Som en liten huskelapp, bør det nevnes at det er Amazon som har TV-rettighetene til LOTR, og som i fjor slapp den kritikerroste (og svindyre) serien "Rings of Power". Her foregår handlingen tusenvis av år før Jacksons filmer, med (stort sett) nye karakterer. I teorien kan Warner Bros. altså spinne videre på sine populære, etablerte karakterer - uten å skape for stor forvirring blant publikum.

Warner Bros. nyansatte New Line-ledere, Michael De Luca og Pamela Abdy (som forhandlet frem avtalen med Embracer), sier forøvrig at de er opptatt av å bringe noe nytt til filmuniverset.

Annonse

- For 20 år siden tok New Line et enestående og modig sprang for å realisere de fantastiske historiene, karakterene og verdenen fra Ringeens herre til det store lerretet. Resultatet ble en ikonisk filmserie, omfavnet av generasjoner av fans.

Til tross for omfanget og detaljene som er lagt i de to trilogiene, er J.R.R. Tolkiens enorme, komplekse og blendende univers i stor grad fremdeles ikke utforsket på film. Muligheten til å invitere fansen dypere inn i Midgards filmatiske verden, er en ære og vi er gira på å samarbeide med Middle-earth Enterprises og Embracer om dette eventyret.

Hva tenker dere, har Midgard levert sitt - eller er vi klare for mer?

Se hvor du kan streame "Ringenes herre"-filmene her

Annonse