John Cena i Peacemaker

Warner snur: Lar filmskaperne selge filmen istedenfor å skrive den av på skatten

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Til tross for fantastiske tilbakemeldinger på forhåndsvisninger, bestemte Warner Bros. seg for å skrote den ferdigstilte familiefilmen Coyote vs. Acme, med John Cena i hovedrollen. Nå kan det se ut som Hollywood-giganten har snudd.

Annonse

Oppdatering mandag 13. oktober: Ifølge kildene til Matt Belloni fra Puck News har Warner Bros. endret planene sine, etter massiv motbør fra internett. Nå vil studioet tillate filmskaperne å selge Looney Tunes-filmen til en annen distributør eller strømmeaktør. Den originale artikkelen følger.

Coyote vs. Acme er en familiefilm basert på Looney Tunes-kortfilmene med Per Ulv og Bippe Stankelbein – en prærieulv som gjør stadige forsøk på å fange og spise en rynrask løpegjøk, til ingen nytte. For å gjøre det kjøper han en rekke produkter fra selskapet Acme, som alle feiler på spektakulært vis.

Filmen kombinerte live-action-scener med animerte karakterer, på samme måte som Roger Rabbit og Space Jam, og skulle opprinnelig ha premiere på kino i juli i år.

Per Ulv/Wile E. Coyote i Space Jam: A New Legacy

BILDE: Per Ulv i "Space Jam: A New Legacy" (2021)

Nå har Warner Bros. bestemt at filmen ikke skal vises i det hele tatt – til tross for at filmen er helt ferdigstile, og at den angivelig fikk strålende mottagelse fra publikum på såkalte testvisninger. Der skal filmen ha fått en score som er 14 poeng bedre en gjennomsnittet for familiefilmer.

Andre plattformer, inkludert den Amazon-eide strømmetjenesten Prime Video, skal også ha vist interesse for å kjøpe filmen dersom Warner ikke ville lansere den på kino. Likevel har Warner Bros. nå bestemt seg for å skrive av filmen som et rent tap. Ifølge bransjenettstedet Variety er det Warner Bros. Discovery-sjefen David Zaslav som tok avgjørelsen, fordi han mener filmen ikke samsvarer med den "kreative retningen" selskapet beveger seg i.

"Så sint over dette," skriver filmanmelderen Matt Zoller Seitz på Twitter. "Nok en gang skjærer et selskap de bankende hjertene ut av folks bryst for å få en liten skattefordel. Dette er så dypt grusomt."

Annonse

Les også: Batgirl var bare begynnelsen – Warner skroter filmer og serier for over 20 milliarder

Per Ulv/Wile E. Coyote i Space Jam: A New Legacy

BILDE: Per Ulv i "Space Jam: A New Legacy" (2021)

Coyote vs. Acme er regissert av Dave Green, og en av manusforfatterne er James Gunn (Guardians of the Galaxy). John Cena og Lana Condor spilte de menneskelige hovedrollene i filmen, som hadde et budsjett på 780 millioner norske kroner. Regissøren har lagt ut en uttalelse på Twitter:

- I tre år var jeg så heldig å lage en film om Per Ulv, tidenes mest utholdende, lidenskapelige og spenstige karakter. Jeg var omgitt av et strålende team, som har lagt sjela si i dette prosjektet i årevis. Vi var alle fast bestemt på å hedre arven til disse historiske karakterene og faktisk gjøre dem riktig. Underveis på reisen ble vi omfavnet av testpublikum, som belønnet oss med fantastiske poengsummer. Jeg er utrolig stolt av sluttproduktet, og mer enn knust av WBs avgjørelse. Men i Per Ulvs ånd vinner motstandskraft og utholdenhet dagen.

Regissør Brian Duffield (No One Will Save You) har sett filmen, forteller at den er "utmerket", og fikk god respons fra publikum. "Menneskene som jobber i Warner Bros. er kunstfiender, og jeg håper flere ambolter faller på hodene deres."

Leslie Grace i Batgirl

BILDE: DC Comics-filmen "Batgirl" var den første som ble skrotet, etter at den 7 måneder lang innspillingen var ferdig.

Flere filmer og serier forsvinner – og blir aldri tilgjengelige igjen

Flere strømmetjenester har fjernet egenproduserte filmer og serier det siste året, for å kutte utgifter. Først ut var HBO Max, som blant annet skrotet ferdigstilte storfilmen Batgirl som ikke var lansert ennå, og kvittet seg med alle de nordiske originalseriene på strømmetjenesten.

I fjor sommer tok en ny ledelse over det fusjonerte selskapet Warner Bros. Discovery, og de første månedene ble preget av kontroversielle avgjørelser som visstnok ble tatt for å begrense pengebruken i det enorme selskapet, som har over 500 milliarder kroner i gjeld etter sammenslåingen.

Les også: Strømmetjeneste kjøpte opp 21 serier som HBO fjernet i 2022

Mckenna Grace i Crater (2023)

BILDE: Familieeventyret "Crater" er ikke lenger tilgjengelig noe sted. Den lå på Disney+ i 48 dager.

Denne våren skrotet også Disney+ flere storproduksjoner, inkludert to ferdigstilte serier og familieeventyret Crater, med et budsjett som angivelig skal ha vært på 560 millioner norske kroner. Filmen ble nesten ikke promotert da Disney+ lanserte den 12. mai, og den ble fjernet fra strømmetjenesten 48 dager senere.

Les også: Disney+ fjernet en rekke filmer og serier – dette er høydepunktene som forsvant

Annonse