Pedro Pascal og Bella Ramsey spiller hovedrollene i The Last of Us-serien. Bilder fra Game of Thrones.

Game of Thrones-skuespillere spiller hovedrollene i The Last of Us-serien

Publisert:

Snart ruller kameraene for HBO-serien basert på videospillet The Last of Us. Endelig vet vi hvem som skal spille hovedrollene – og det er lovende nyheter!

Annonse

Det kritikerroste zombiespillet The Last of Us er i ferd med å bli filmatisert som en HBO-serie fra skaperen av Chernobyl. Denne uka ble det også klart hvem som skal spille i serien – og begge hovedrollene skal bli spilt av seerfavoritter fra Game of Thrones.

Pedro Pascal er serieutgaven av Joel – den problematiske farsfiguren man spiller som gjennom mesteparten av handlingen i The Last of Us. Han spilte Oberyn Martell i Game of Thrones, og har siden spilt hovedroller i både Narcos og The Mandalorian. I tillegg er han skurken i superheltoppfølgeren Wonder Woman 1984, som har kinopremiere denne uka.

Bella Ramsey skal spille tenåringsjenta Ellie, som er immun mot viruset, og som kan være redningen for de overlevende menneskene. Hun debuterte som skuespiller i rollen som Lyanna Mormont i Game of Thrones, en sterk jente som har overtatt titlene Lady of Bear Island og overhode for Mormont-huset etter at foreldrene døde. Siden har hun spilt en rolle i His Dark Materials, hun har stemmen til hovedpersonen i Hilda og hun spilte hovedrollen i Netflix-serien Verdens dårligste heks.

Les også: Ny lekkasje – nå vet vi hva Ringenes herre-serien skal handle om

Annonse

For lenge, lenge siden – 6. mars 2020 – kunne Streamingguiden fortelle at Craig Mazin, serieskaperen bak HBOs urovekkende serie Chernobyl, jobbet med manuset til en ny serie basert på videospillet The Last of Us. Noe som hører til sjeldenhetene, er at Neil Druckmann, forfatter og kreative sjef for spillet, også er involvert, og skal samarbeide med Mazin om å skrive og produsere serien.

Hollywood har prøvd å lage film av spillet siden 2014. Blant annet har Evil Dead og Spider-Man-regissør Sam Raimi jobbet med en versjon der Game of Thrones-yndlingen Maisie Williams skulle spille Ellie. Likevel føles det som en HBO-serie er mer passende for akkurat denne tittelen.

Les også: Steven Spielberg lager HBO-filmen "Oslo"

The Last of Us kom ut i 2013. Det har både fått fantastiske anmeldelser og en stor fanskare, og har blitt et av de mest solgte videospillene gjennom tidene. Det kommer også en oppfølger senere i år.

Annonse

Dette er den offisielle beskrivelsen av serien:

Based on the critically acclaimed video game The Last of Us, developed by Naughty Dog exclusively for the PlayStation platforms, the story takes place twenty years after modern civilization has been destroyed. Joel, a hardened survivor, is hired to smuggle Ellie, a 14-year-old girl, out of an oppressive quarantine zone. What starts as a small job soon becomes a brutal, heartbreaking journey, as they both must traverse across the U.S. and depend on each other for survival.

Carolyn Strauss, en av produsentene bak Game of Thrones, produserer også serien, som skal sendes på HBO, og bygge på handlingen i det første spillet. Prosjektet er et samarbeid mellom HBO og Sonys nyopprettede PlayStation Productions, så utgiveren følger nok nøye med på denne produksjonen.

Chernobyl (serie, 2019)
Annonse