Game of Thrones sesong 7
Foto: HBO, HBO

Alt vi vet om de neste Game of Thrones-seriene

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

HBO jobber med sju nye serier som foregår i samme univers som Game of Thrones og House of the Dragon. Les mer om dem her!

Annonse

I seks år har HBO jobbet for å lage en ny serie som utvider Game of Thrones-universet. Den første offisielle prequel-serien er House of the Dragon, og andre sesong er på vei! Handlingen i serien foregår 200 år før hendelsene i Game of Thrones, og bygger på "Fire and Blood", et ekstra verk skrevet av George R. R. Martin som tar for seg hele historien om Targaryen-familien.

House of the Dragon kommer imidlertid ikke alene – prestisje-TV-giganten jobber med 6 andre Game of Thrones-prequel-serier og én oppfølger – og de har allerede kastet seks prosjekter i papirkurven.

Dette er alt vi vet om de kommende Game of Thrones-seriene!

Annonse
Game of Thrones sesong 8 episode 6, The Iron Throne

Tales of Dunk and Egg

I januar 2021 kunne bransjeavisa Variety fortelle at HBO jobber med en serie basert på kortromanene "Tales of Dunk and Egg", som følger Ser Duncan the Tall og den fremtidige kongen Aegon V Targaryen, 90 år før handlingen i Game of Thrones. Serien er i et tidlig utviklingsstadie, og HBO har ikke røpet noe om serieskapere, skuespillere eller regissører.

Game of Thrones-teaser "Aftermath"

3 animerte prosjekter

Kort tid senere kunne den andre bransjeavisa The Hollywood Reporter fortelle at HBO har planer om tre forskjellige animerte spin-offs.

Vi vet at ett av de tre prosjektene heter The Golden Empire, og foregår i det Kina-inspirerte landet Yi Ti, men ellers er mye usikkert. The Hollywood Reporter omtaler disse spin-offene som "prosjekter", så vi er heller ikke sikre på om de kommer til å ta form som serier, langfilmer eller kortfilmer.

Det er heldigvis ikke snakk om blod og drager for barn. I likhet med originalserien og de øvrige spin-off-seriene skal den animerte serien rette seg mot et voksent publikum.

Les også: Dette er de 25 neste Marvel Studios-prosjektene

Annonse
Steve Toussaint i House of the Dragon

9 Voyages, a.k.a. Sea Snake

I mars samme år røpet bransjenettstedet Deadline ytterligere tre spin-off-serier som HBO utvikler. The Mentalist-skaperen Bruno Heller jobber med denne serien, som ser ut til å nærme seg pilotstadiet.

Serien vil handle om "de store seilasene til Corlys Velaryon. Velaryon reiste til steder som Pentos, Dragonstone og rundt bunnen av Westeros, samt til Lys, Tyrosh og Myr. Han nådde de sagnomsuste landene Yi Ti og Leng, som hadde enda større formuer enn Velaryon-huset, og sammen med the Ice Wolf reiste han nordover på leting etter passasje rundt nordkappen av Westeros, hvor det viste seg å bare være frosne hav og enorme isfjell."

Som nevnt skal "Sea Snake"/Corlys Velaryon spilles av Steve Toussaint i House of the Dragon. Vi vet ikke om har skal gjenta rollen i serien, eller om 9 Voyages, a.k.a. Sea Snake er en prequel som følger en yngre utgave av karakteren.

Annonse
Pilou Asbæk som Euron i Game of Thrones sesong 8

10,000 Ships

10,000 Ships handler om "krigerdronningen prinsesse Nymeria og de gjenlevende medlemmene av Rhoynars, som reiste fra Essos til Dorne etter nederlaget ved Valyrian Freehold i den andre krydderkrigen."

Det er tydelig at HBO er ute etter flere maritime eventyr, og de har fått med seg en dreven pirat-forfatter til å skrive serien.

25. mai 2021 skrev Deadline at Amanda Segel har fått i oppgave å skrive den kommende serien. Hun har skrevet for serier som Person of Interest og Marvel's Helstrom. Ikke minst har hun jobbet med serien basert på Ubisofts sjørøverspill "Skull & Bones", som i utgangspunktet skulle bli lansert i 2019. Videospillet er forsinket med minst tre år, så akkurat den serien er foreløpig lagt på is.

Annonse

Jon Snow-serien

HBO har begynt å utvikle en oppfølgerserie. Dette meldte The Hollywood Reporter i juni 2022, og de kunne også bekrefte at Kit Harington har forpliktet seg til å spille hovedrollen i serien, selv om utviklingen er i et tidlig stadie, og det ikke er sikkert at den ender opp med å bli produsert.

I GoT sin åttende og siste sesong oppdaget Jon Snow at hans egentlige navn er Aegon Targaryen, og at han var den rettmessige tronarvingen. I seriefinalen ble han forvist fra Westeros, og reiste nord for muren sammen med Tormund Giantsbane, spilt av norske Kristofer Hivju. Vi regner derfor med at Hivju også vil spille en sentral rolle i serien.

I teorien kan serien åpne for gjensyn med flere kjente karakterer fra Game of Thrones-universet – The Hollywood Reporter drar fram Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner) og Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) som hete kandidater.

Jon Snow-serien er den nyeste av i alt 8 kommende Thrones-serier som HBO jobber med,inkludert prequelserien House of the Dragon, som slipper sin første episode 21. august. Legg til serien i huskelista di her!

Annonse

Seks forkastede prosjekter

I 2017 var det tydelig for HBO at Game of Thrones nærmet seg slutten, og at serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss ikke var interessert i å jobbe med flere prosjekter basert på George R.R. Martins bøker.

HBO tok imot pitcher fra flere anerkjente manusforfattere, og satt fem serier i aktiv utvikling.

De fire andre seriene ble skrevet av Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), Brian Helgeland (L.A. Confidential, Man on Fire), Carly Wray (Mad Men, Westworld), Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman) og Game of Thrones-manusforfatter Bryan Cogman.

George R.R. Martin var en medforfatter for to av seriene, og fungerte som konsulent for de tre andre prosjektene. Han satt pris på at alle ideene var "satt i ulike tidsperioder og med forskjellige karakterer og historier", og ville gjerne at flere Game of Thrones-serier skulle rulle og gå parallelt.

Les også: Det finnes 48 ferdige manus til George Lucas' skrinlagte Star Wars-serie

Manuset til Jane Goldman foregikk tusenvis av år før GoT, og handlet om overgangen fra "The Age of Heroes" til den mørke og magiløse verden vi møter i første episode av Game of Thrones. Det var den første ideen som fikk grønt lys, og i 2019 ble det spilt inn en pilot til serien, med Naomi Watts (King Kong, The Ring) og Josh Whitehouse (Poldark) i hovedrollene.

I oktober 2019 annonserte HBO at både denne serien, og de fire andre seriene som hadde blitt utviklet, var skrinlagt.

Det nyeste prosjektet som har blitt skrinlagt het Flea Bottom, og vi hørte om det for første gang i mai 2021. Game of Thrones-entusiaster vet at Flea Bottom er navnet på det fattige slumområdet i King's Landing, men ellers fikk vi vite lite om serien før den ble skrotet.

Game of Thrones sesong 8 episode 5 The Bells
Annonse