Kit Harington i Game of Thrones
Foto: HBO

Kit Harringtons “Jon Snow”-spinoff skrotet: - Vi fant ikke den rette historien

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

"My watch has ended."

Annonse

Det er en trist dag for alle som hadde sett frem til et gjensyn med Jon Snow i "Game of Thrones"-universet. Kit Harrington, mannen bak karakteren, har nemlig avslørt at den planlagte spinoff-serien "Snow" nå er skrinlagt.

I et intervju med ScreenRant, i forbindelse med promoteringen av filmen "Blood for Dust", røpet 37-åringen at gjengen bak produksjonen rett og slett "ikke kunne finne den riktige historien å fortelle".

- Jeg har egentlig aldri snakket om den, fordi den var under utvikling, sa Harington om serien.

- Jeg ville ikke at det skulle lekkes ut at den var under utvikling. Jeg ville ikke at det skulle bli sånn at folk begynte å spekulere, enten bli begeistret for den - eller hater ideen om den, når det kanskje aldri ville skje. Fordi i utviklingsprosessen, ser du på hver vinkel - og vurderer om det er verdt det.

Annonse

- Og for øyeblikket, er det ikke det. Akkurat nå er det ikke aktuelt, fordi vi ikke kunne finne den riktige historien å fortelle, som vi alle var begeistret nok for, fortsatte han.

- Så vi bestemte oss for å legge prosjektet på is for denne gang. Det kan hende det kommer en tid i fremtiden hvor vi vender tilbake til det, men akkurat nå, nei. Det er fast plassert på hylla.

Emilia Clarke og Kit Harington i Game of Thrones, siste episode
Emilia Clarke og Kit Harrington i "Game of Thrones"., Foto: HBO

Nyheten om Harringtons Jon Snow-soloserie ble annonsert i juni 2022, og samme måned avslørte GoT-forfatter George R.R. Martin at det var skuespillerens eget forslag å gi karakteren en fortsettelse på skjermen.

- Ja, det var Kit Harington som kom med idéen til oss. Jeg kan ikke avsløre navnene på serieskaperne, siden det ikke er godkjent å annonsere enda...men Kit kom med dem oss, hans eget team, de er fantastiske, skrev han i en post på bloggen "Not a Blog".

Til tross for at HBO har vinket farvel til Snow, er strømmetjenesten langt fra ferdig med Westeros. I juni slippes andre sesong av GoT-spinoffen "House of the Dragon", og fansen får meske seg i åtte nye episoder fra Targaryen-husets storhetstid i kontinentet.

I slutten av 2025 lanseres nok en spinoffserie, "A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight", på Max. Innspillingen skal etter planen i gang i løpet av året, og dras forhåpentligvis trygt i havn av "GoT" og "House of the Dragon"-produsentene Ryan Condal, Vince Gerardis og Ira Parker. Martin er også med på produsentsiden, i tillegg til å ha forfattet manuset.

Annonse

Som om ikke det var nok, arbeider HBO også med utviklingen av flere andre idéer basert på det populære fantasy-universet, blant annet en prequel-serie med arbeidstittelen "Aegon's Conquest". Så langt er det imidlertid kun "House of the Dragon" og "The Hedge Knight" som har fått grønt lys.

Annonse