Olivia Cooke og Emma D'Arcy i første sesong av House of the Dragon
Foto: HBO

Andre sesong av "House of the Dragon" får premiere i juni

Filmweb
Publisert:

Sommeren sparkes av med åtte nye episoder fra Targaryen-husets storhetstid i Westeros.

Annonse

HBO slipper sesong 2 av "House of the Dragon" i juni. Det skriver Variety.

Fantasyserien dro i land rekordhøye seertall både her til lands og internasjonalt, og kun fem dager etter seriepremieren fornyet strømmetjenesten GoT-spinoffen med nok en sesong.

Hittil har vi visst at fortsettelsen ville komme en gang i løpet av sommeren, men ikke før nå er den endelige måneden satt. Gjengen i Warner Bros. Discovery og HBO har fremdeles til gode å dele datoen med oss, spenningen skal åpenbart hales ut til siste sekund.

Handlingen i "House of the Dragon" foregår 200 år før hendelsene i "Game of Thrones", og bygger på George R.R. Martins "Fire and Blood" - et ekstra verk som tar for seg hele historien om Targaryen-familien.

Annonse

Innspillingen av seriens andre sesong gikk i gang i april 2023, og ble i motsetning til det meste annet ikke rammet av skuespiller- og manusforfatter-streiken som pågikk i Hollywood mellom mai og september. Ifølge Variety var årsaken til dette at manuset var ferdigstilt før innspillingen startet.

Emma D'Arcy og Olivia Cooke i House of the Dragon
ELSK/HAT: Emma D'Arcy og Olivia Cooke i første sesong av "House of the Dragon"., Foto: HBO

Ettersom handlingen i første sesong beveget seg over flere tiår, har det vært vanskelig å vite hvilke skuespillere som ville bli med videre til sesong 2. Nå er det imidlertid bekreftet at rollelista vil inkludere kjente ansikter i Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall og Matthew Needham.

Vi skal også få møte en del nykommere, blant andre i Abubakar Salim som Alyn of Hull, Gayle Rankin som Alys Rivers, Freddie Fox som Ser Gwayne Hightower, og Simon Russell Beale som Ser Simon Strong.

HBO arbeider for øyeblikket med utviklingen av flere ulike idéer basert på GoT-universet, blant annet en prequel-serie med arbeidstittelen "Aegon's Conquest". Så langt er det imidlertid kun "House of the Dragon" og "The Hedge Knight", som lanseres i 2025, som har fått grønt lys.

Annonse