Rose Leslie og Suranne Jones som etterforskerne Amy Silva og Kirsten Longacre i krimserien "Vigil".

Fra havdypet til himmelen: Andre sesong av "Vigil" har landet på NRK!

Filmweb
Publisert:

Amy Silva er tilbake i sesong 2 av BBCs populære krimserie "Vigil", som endelig er tilgjengelig for norske seere.

Annonse

Høsten 2023 kom nyheten om at NRK hadde sikret seg nok en sesong av av den britiske krimserien "Vigil", og nå er samtlige seks episoder tilgjengelige for binging.

"Vigil", som slapp sin første sesong i 2021, ble raskt en hit blant både kritikere og publikum. I Storbritannia ble serien sett av hele 13 millioner briter, og her til lands av over en halv million nordmenn. Slikt blir det selvfølgelig oppfølgere av.

I første sesong fulgte vi etterforskerne Amy Silva (Suranne Jones) og Kirsten Longacre (Rose Leslie) i deres jakt på en morder om bord på den klaustrofobiske atomubåten Vigil. I andre sesong er duoen tilbake, denne gangen med beina godt plantet på landjorda. Ulovlige våpentester og dronekrigføring er stikkord for handlingen, som foregår både i Skottland og Marokko. Etter en rekke dødsfall ved en militær flybase, blir nemlig Silva og Longacre sendt for å etterforske en mørk konspirasjon i det skotske luftforsvaret...

Seriens første sesong av "Vigil" kan skilte med en kritikerrscore på hele 85 % på nettstedet Rotten Tomatoes. Mottakelsen av sesong 2 har derimot ikke vært like god blant anmelderne (54%), men seerne ser derimot ut til å sette pris på fortsettelsen. Begge sesongene bikker en publikumsscore på 70% (henholdvis 74% og 72%).

Annonse

Bak de to første sesongen av "Vigil", står serieskaper Tom Edge ("Lovesick"), og i tillegg til Jones og Leslie, finner vi navn som Gary Lewis, Romola Garai, Orla Russell og Dougray Scott på rollelista.

Annonse