"Gaslight"-karakterene Nora og Simon ligger på en sofa sammen.
Foto: SVT

"Gaslight" - en serie om manipulasjon, vold og forførerisk kjærlighet

Filmweb
Publisert:

Nå er endelig den svenske snakkis-serien "Gaslight" tilgjengelig for norske strømmere.

Annonse

Høsten 2023 ble "Gaslight" den mest sette TV-serien i Sverige, og nå er det psykologiske dramaet også tilgjengelig for oss nordmenn.

Serien, som hittil består av én sesong på ni episoder, dreier rundt temaer som manipulasjon, vold og forførerisk kjærlighet - og byr også på eksplisitte sex-scener, som gjør at dette ikke er en serie for de yngste seerne (aldersgrense 15 år).

I "Gaslight" følger vi Nora (Julia Heveus), ei karismatisk jente i begynnelsen av 20-årene, som opplever at ingenting går hennes vei. Fremtidsplanene må plutselig settes på vent, og hun flytter inn på sofaen hos bestevennene Sara og Charlie. Samtidig møter hun også en ny og spennende flørt, Simon (Adam Jankovic), som raskt utvikler seg til mer enn hun først hadde sett for seg. Snart flyter den rosa boblen av forelskelse over i en destruktiv og farlig spiral, der hennes eget liv står på spill.

- At SVT velger å skildre hvordan en voldelig relasjon ser ut på denne måten, føles både viktig og unikt, sa regissør og manusforfatter Therese Lundberg i en pressemelding høsten 2022 (via Aftonbladet).

Annonse

- Dette prosjektet er større en produksjonen, og jeg ønsker at folk skal se, dras med, sjokkeres og ta inn, la hun til.

I tillegg til Heveus og Jankovic i hovedrollene, finner vi også navn som Ivar Forsling, Ella Sophie Sandberg, Joakim Olsson og Suheib Saleh på rollelista.

Se traileren for "Gaslight" øverst i artikkelen, og finn ut hvor du kan strømme den under:

Annonse