Harry Potter

"Harry Potter"-serie får premiere på Max i 2026

Filmweb
Publisert:

Vi skal tilbake til Hogwarts, folkens - og det snart.

Annonse

Fredag kunngjorde Warner Bros. Discovery-sjefen David Zaslav at selskapet beveger seg fremover med "Harry Potter"-serien de annonserte i fjor, etter en nylig diskusjon med forfatter J.K. Rowling. Det skriver EW.

- Vi har ikke vært tilbakeholdne med vår entusiasme rundt Harry Potter. Den siste filmen ble laget for over et dusin år siden. For noen uker siden var jeg i London med (HBO- og Max-sjefen) Casey (Bloys) og (WBD TV-sjefen) Channing (Dungrey), og vi tilbrakte en del tid med J.K. og hennes team. Begge sider er begeistret for å gjenoppta denne franchisen igjen.

Videre kunne Zaslav bekrefte at strømmetjenesten endelig har satt en lanseringsdato for serien.

- Samtalene våre var fantastiske, og vi kunne ikke vært mer spente på det som ligger foran oss. Vi kan knapt vente med å dele et tiår med nye historier, med fans over hele verden på Max. Vi sikter mot å lansere i 2026.

Annonse

Den kommende serien skal angivelig bevege seg over et tiår, der hver sesong baseres på en av bøkene i den populære J.K. Rowling-franchisen. Så langt er det ikke klart om castingprosessen er i gang, men studioet har tidligere hintet om filmserien ikke vil prege rollelista.

- Vi er glade for å gi publikum mulighet til å oppdage Hogwarts på en helt ny måte. Harry Potter er et kulturelt fenomen og det er tydelig at det eksisterer en varig kjærlighet og tørst etter trollmannsverdenen, sa Casey Bloys tilbake i april 2023.

Også Daniel Radcliffe (34), som spilte tittelrollen gjennom filmseriens åtte kapitler, har uttrykt at det er lite sannsynlig at han vil ha noe med serien å gjøre.

- Min forståelse er at de prøver å starte helt på nytt, og jeg er sikker på at de som lager serien ønsker å sette sitt eget preg på det - og sannsynligvis vil slippe å måtte finne ut av hvordan gamle Harry kan passe inn et eller annet sted, sa stjerna i et intervju med ComicBook i fjor sommer.

Annonse

- Jeg ønsker dem, åpenbart, all lykke i verden og er veldig spent på å videreføre fakkelen. Men jeg tror ikke serien trenger meg for å fysisk bestå, la han til.

Rowling, som står oppført som en av seriens produsenter, har tidligere uttalt at den nye adaptasjonen "vil gi rom for en grad av dybde og detaljer som bare kan tilbys via en lang TV-serie".

Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer om serien, som hittil ikke har fått en offisiell tittel.

Annonse