House of the Dragon
Foto: HBO

"House of the Dragon"-stjerna droppet protese - og viste ALT i nakenscene

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Skuespiller Ewan Mitchell (27) forklarer hvorfor han valgte å gå hele veien for den populære fantasyserien.

Annonse

NB! Saken inneholder spoilere fra andre sesong av "House of the Dragon".

"House of the Dragon", sex og nakenhet går hånd i hånd, og etter å ha fulgt "Game of Thrones"-universet i snart 15 år skal det litt til å sjokkere oss på den fronten. Likevel maktet en prins i Adams drakt å... vel, overraske seerne i prequel-seriens tredje episode.

Vi snakker selvfølgelig om Kong Aegons heisatur til det lokale bordellet, der han finner Aemond, naken og nedfor, i fanget til en prostituert. Aegon bryter ut i en fandenivoldsk latterkrampe, og gjør broren til narr foran resten av gutteklubben han sleper på. Scenen ender med at Aemond reiser seg og forlater rommet i irritasjon.

De siste sekundene overlater absolutt nada til fantasien, og på internett ble seriens første "full frontal nudity"-scene umiddelbart et hett tema blant fansen. Bød skuespilleren virkelig på hele pakka, eller var det en protese vi så - og kan man egentlig leve uten svaret på noe sånt?

Annonse

I et ferskt intervju med Vulture, avslørte mannen bak Aemond, Ewan Mitchell, at han valgte å droppe protesen av respekt for karakteren.

- Scener som dette begynner med en samtale om hvor langt du er villig til å gå. Det var ikke et valg vi tok lett. Men det er tro mot Aemond at han sjokkerer publikum. Svakhet er ikke en del av Aemonds vokabular, forklarte 27-åringen.

- Aegon fersker Aemond på et sårbart tidspunkt. Da jeg plukket opp manuskriptet for første gang og så de bordellscenene i episode to og tre, så jeg en strålende mulighet til å få vise et sjeldent glimt av hans sårbarhet. Du ser ham alltid i Targaryen-svart, så å se ham i den verdenen - og deretter bli ydmyket av broren sin - er ganske sjokkerende, la han til.

Også episodens regissør, Geeta Patel, har uttalt seg om nakenscenen og hvorfor den var viktig for å gi Eamond dybde.

Annonse

- Ewan er en så fantastisk skuespiller. Han forstår hva han må gjøre for å portrettere Aemond. Da jeg opprinnelig snakket med ham om nakenheten, sa jeg til ham: "La oss bare gå gjennom historien. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å være naken, så skal du ikke være naken." Vi var begge på samme bølgelengde der, sa hun nylig i et intervju med Variety.

- Det skiftet, fra å se ham være sårbar til å ta på seg rustningen, var det vi gikk for i den scenen. Det er en av de få gangene di ser det lille barnet i ham, og du ser smerten han bærer på. Sakte begynner han å ta på seg rustningen, og når han reiser seg - og ikke bryr seg om at du ser penisen hans, er det virkelig et sterkt visceralt skifte. Og derfor sa Ewan: "Jeg vil være helt naken i det øyeblikket. Det er viktig for meg, fordi det er slik karakteren min er. Det er det han ville ha gjort". Og det var det vi gjorde, forklarte hun.

Annonse