Anthony Hopkins, Nil Köksal et al. standing and sitting

One Life

12 år
Drama / Historie / Krig og politikk
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'One Life'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

One Life er den gripende filmen om Sir Nicholas «Nicky» Winton, som reddet 669 barn fra nazistenes konsentrasjonsleire. Les mer

Elisabeth Brinch
Elisabeth Brinch Leder i Filmweb Kinoklubb

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt One Life
Premiere: 07.06.2024
Norske stemmer:
Manus:
Nasjonalitet: England
Aldersgrense : 12 år
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

One Life forteller den sanne historien om Sir Nicholas Winton, som reddet mer enn 600 barn fra nazistene under andre verdenskrig. Nicky anså seg selv som en helt vanlig forretningsmann, men fikk en brutal vekker fra sitt trygge liv da han i 1938 besøkte et nylig okkupert Praha. Der så han hvordan de flyktende jødene ble behandlet, og derfor gjorde han det han mente var det eneste riktige, nemlig å gjøre alt i sin makt for å hjelpe. Krigen nærmet seg, og det ble et kappløp med tiden. Hvor mange barn kunne han befri før det var for sent?

I 1988, 50 år senere, er Nicky fortsatt hjemsøkt av skjebnen til de barna han ikke klarte å redde. Ikke før han på direktesendt tv ble overrasket av de overlevende, kunne han akseptere at det i møte med slike grusomheter er en seier å bare redde ett eneste liv.

James Hawes har tidligere regissert en rekke prisvinnende tv-serier og filmer, blant annet Black Mirror, Enid og The Challenger Disaster, og har nå samlet et stjernespekket cast til filmen One Life.

Rollelisten består av blant annet av Anthony Hopkins (Nattsvermeren, The Two Popes, Resten av dagen, The Father), Helena Bonham Carter (Harry Potter-serien, Fight Club, Kongens tale, Alice in Wonderland) og Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown og Brazil).

Se bildeserie