Mangler plakat

Elsker deg for evig

1 t. 52 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Elsker deg for evig'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Elsker deg for evig
Premiere: 26.12.2002
Originaltittel: Elsker dig for evigt
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Dansk
Produksjonsår: 2002
Distributør: Scandinavian Entertainment Group

ELSKER DEG FOR EVIG handler om å miste kontrollen, å satse på den store kjærligheten. Og noen ganger er kommer den, når man minst venter det.

Elsker deg for evig er som førsteklasses vin: moden og velbalansert. Filmen utforsker livets uforutsigbarhet på en usedvanlig klok og realistisk måte, og arbeidet foran og bak kamera er både beundringsverdig og modig. Filmens hovedkarakterer tolkes av talenter i den yngre danske generasjonen skuespillere, som er kjent for sine høye begavelser. I Elsker deg for evig leverer de igjen tapre prestasjoner som man bare kan ta av seg hatten for. Nykommeren Sonja Richter, som debuterer på film med Elsker deg for evig, er intet unntak. Regissør Susanne Bier utforsker i sin nye film hvor fort livet kan forandre seg, og hvordan menneskene reagerer når alt i livet plutselig blir snudd på hodet. Her dreier det seg om større problemer enn å rekke butikken før den stenger for å handle inn litt middagsmat, eller at man alltid kommer i siste liten for å hente barna i barnehagen. Hva gjør man når man ikke kjenner igjen livet sitt? Hva kan skje med oss når alt vi tar for gitt forsvinner, når framtiden med ett står uforutsigelig foran oss, og når vi mister kontroll over hverdagen vår?

Vi møter fire mennesker og deres plutselige og uforberedte møte med livets skrøpelighet, og sist men ikke minst: kjærlighetens styrke.
Cecilie (Sonja Richter) og Joachim (Nikolaj Lie Kaas) er unge og svært forelsket i hverandre. De skal gifte seg, og har et langt og deilig liv foran seg (tror de i hvertfall). Men så går det riktig galt, plutselig er alt forandret. Den store omveltningen skjer ikke bare for dette unge paret, men også for Marie (Paprika Steen) og Niles (Mads Mikkelsen). Marie og Niels er begge i slutten av 30-årene, og lever i et lykkelig ekteskap med tre barn som de har sammen. Alt ser ut til å bare være idyll, de er selve bildet på den vellykkede, danske kjernefamilie anno 2002. Men ekteskapet settes på en hard prøve, da Niels forelsker seg lidenskapelig i Cecilie. Spørsmålet er om Niels og Cecilie er klare for å gi slipp på alt for sin kjærlighet. En ting er sikkert: ingenting kan bli som før!

Med Elsker deg for evig styrkes den danske filmens gode rykte ytterligere. Filmen er en utfordring i det den ser livet rett inn øynene, og endelig har vi her en film som tilbyr verdifull innsikt i våre stressede, moderne liv.

Skuespillerne:
Mads Mikkelsen er kanskje kjent for folk flest fra sin rolle i tv-serien Rejseholdet og en av danskenes ny mannlige filmstjerne. Filmer Mads Mikkelsen tidligere har spilt i er Jeg er Dina, En kort og en lang, Blinkende lygter, Pusher, Bleeder, og er nå også aktuell i Wilbur begår selmord som hadde premiere 8. november i Danmark.

Paprika Steen har vist i sine filmer av hun er en av Nordens største karakterskuespillere. Hun er en av den danske dogmebølgens mest profilerte fjes, hennes merittliste består blant annet av følgende titler: Festen, Dancer in the Dark, Den eneste ene, Mifunes siste sang, Idiotene. I mars 2003 kommer hun igjen på norske kinoer i filmen Okay.

Nikolaj Lie Kaas begynte sin karriere med Gutta fra St. Petri, og har siden fortsatt sin svært vellykkede karriere som filmskuespiller. Akkurat nå er han i tillegg til Elsker deg for evig aktuell med Gamle menn i nye biler, har tidligere spilt i blant annet Idiotene, I Kina spiser de hund, Blinkende Lykter. I februar til neste år er han Norgesaktuell igjen i Åke Sandgrens film Et riktigt menneske (dansk tittel).

Nykommer på filmlerretet Sonja Richter gjør også en svært overbevisende rolle i Elsker deg for evig. Hun har tidligere stått på teaterscenen og spilt roller i blant annet: Mary Magdalene på Østre Gasværk Teater, I Skyld og skyld av August Strindberg på det Kongelige Teater, Ophelia i Hamlet på Odense Teater.

Regissør Susanne Bier ble godt kjent i Norge for kinosuksessen Den eneste ene (1999), og har blitt kronet som den danske komediedronningen. Andre filmer hun har regissert er: Freud flytter hjemmefra (1990), Det blir i familien (1993), Pensionat Oscar (1995), Sekten (1997) og Hånden på hjertet (2000) med Helena Bergstrøm i hovedrollen.

Susanne Bier studerte ved Bezalet Academy of Arts & Design i Jerusalem, samt at hun studerte arkitektur i London før hun begynte på regilinjen på Den Danske Filmskole.