a boy in a red shirt

Hvorfor hopper jeg

Tillatt for alle
1 t. 22 min.
Dokumentar
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Hvorfor hopper jeg'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Hvorfor hopper jeg
Premiere: 11.02.2022
Originaltittel: The Reason I Jump
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: USA, Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelig for barn. Filmen får derfor aldersgrense tillatt for alle.
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2020
Distributør: Selmer Media

Basert på den bestselgende boken med samme navn.

I 2007 skrev den ikke-verbale autistiske 13-åringen Naoki Higashida en bok om autisme ved hjelp av et alfabetbrett. Filmen kobler Higashidas innsikt i autisme sammen med intime portretter av fem bemerkelsesverdige unge mennesker. Gjennom disse møtene tar vi del i hvordan autisters sanser og tanker flettes sammen, og vi introduseres for en helt annen måte å kommunisere og formidle på enn vi har vært klar over finnes. Et intenst og overveldende, men ofte gledelig, sensorisk univers, som leder oss til Naokis kjernebudskap; å ikke snakke betyr ikke at det ikke er noe å si.

Naoki avkrefter idéene man ofte har om det autistiske spekteret; at vi finner genier i den ene enden og de motsatte i den andre. I stedet introduseres vi for idéen om nevro-mangfold - at vi alle oppfatter verden på subtilt forskjellige måter. En idé som er både kraftfull og viktig, og som kan hjelpe til med å bygge broene og solidariteten vi trenger for en mer inkluderende verden.

"Hvorfor hopper jeg" er en altoppslukende og vakker dokumentar som vil gi deg en innsikt og noen åpenbaringer du ikke visste at du trengte.

Se bildeserie