Mangler plakat

Buddy

Alle
1 t. 43 min.
Komedie / Drama / Romantikk
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Buddy'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Buddy
Premiere: 29.08.2003
Sjanger: Komedie / Drama / Romantikk
Manus: Lars Gudmestad
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense : Alle
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2003

Kristoffer bor i kollektiv og jobber som plakatklistrer. På fritiden lager han videodagbok med kompisene Geir og Stig Inge. Videosnuttene blir vist i Norges mest populære talkshow, og Kristoffer tar av. Han må skjerpe seg for ikke å miste det som betyr mest.

Kristoffer bor i kollektiv på Tøyen i Oslo med Geir og Stig Inge. Geir liker å leve farlig, men er ikke så ubekymret som han gir inntrykk av. Stig Inge er en forsiktig og usikker fyr som har bodd over hele verden. Konklusjon: Tøyen er verdens navle. Her finnes alt utenfor stuedøra, mener han.

Elisabeth er kjæresten til Kristoffer. Hun maser om felles nøkler og mer forpliktelser. Kristoffer er ikke typen som ser for seg Volvo, vov-vov og rekkehus, og Elisabeth slår opp. Samtidig blir Kristoffers videodagbok fast innslag i Norges mest populære talkshow.

Henriette, den nye jenta i kollektivet, faller for Kristoffer - som nå er kjendis med kjærlighetssorg. "Nye" Kristoffer får også såkalte venner som dukker opp for å sole seg i blitzlyset med ham.

Til slutt vet Kristoffer hva han vil, men er han tøff nok til å gjøre det?

Morten Tyldum (regi)
- "Buddy" er en romantisk komedie som handler om å tørre å være ærlig. Den sier også noe om at å få oppfylt det du ønsker ikke nødvendigvis gjør deg lykkelig, sier regissør Morten Tyldum. "Buddy" handler om ærlighet, ansvar og oppvekst - å oppdage midt i 20-årene at "russetida er over", sier Tyldum.

Morten Tyldum har filmutdanning fra School of Visual Arts i New York. Han var med på å starte serien "U" i NRK, og har arbeidet i NRK Drama. Han har laget en rekke prisbelønte novelle- og kortfilmer, og som dokumentarregissør har Tyldum tatt for seg det tidligere Jugoslavia og gjengmiljøer i Los Angeles. Han sto for innslaget om Høyre i prosjektet "Folk flest bor i Kina".

Tyldum har de senere årene arbeidet mye med reklame, ikke minst som medeier i produksjonsselskapet Kraftwerk Productions AS. Han ble i 2000 kåret til Årets filmtalent av Dagbladet.

Nicolai Cleve Broch (Kristoffer)
- Kristoffer er en betrakter som hele tiden ser situasjoner og dokumenterer alt som foregår rundt seg. Han er søkende, og av frykt for å bli mislikt prøver han å tilfredsstille alle. Det resulterer i at han ikke klarer å være til stede for noen helt og fullt, sier Nicolai Cleve Broch. Han mener Kristoffer trives godt som plakatklistrer fordi det er en uforpliktende jobb for en person som frykter forandring og dyrker friheten.

Nicolai er utdannet fra Teaterhøgskolen 1996-1999, og har vært ansatt ved Oslo Nye Teater. Han debuterte som Hjalmar i "Hjalmar og Frode", spilte sønnen i "Sa Mor" og har ellers spilt i blant annet "Tater", "Rocky Horror Show", "Vest for Eden" og "Amadeus". Nicolai spilte i "Hvem er redd for Virginia Woolf?" i fjor høst. Han hadde hovedrollen i TV-serien "Lekestue", som ble sendt på NRK1 våren 2002. Serien mottok Gullruten for Beste drama, og Nicolai ble nominert til Beste mannlige skuespiller. Serien ble også nominert til Amanda i 2002.

Nicolai ble kåret til Årets teatertalent 2001 av Dagbladet. Han er nå ansatt ved Det Norske Teatret, og i høst vil han spille Konstantin i Anton Tsjekovs "Måken".


Aksel Hennie (Geir)
- Hvis det hadde vært lov å være russ hele livet, ville Geir sagt ja tvert. For ham består livet av skating, PlayStation, video og DVD, sier Aksel Hennie. Likevel må Geir snart stå til ansvar for valg han har tatt før i livet. Den uredde, blide, utadvendte og lojale kompisen er en sammensatt fyr med en hemmelighet som gir sorg og smerte bak fasaden.

Aksel er utdannet fra Teaterhøgskolen 1998-2001. Han var ansatt ved Teatret Vårt i Molde fra 2001-2002. Han har hatt hovedrollen i "Flammefjes" og en av de to hovedrollene i "Stones in his Pockets" ("Lomman full av stein"). Aksel er ansatt på Oslo Nye Teater fra høsten 2002. Han ble kåret til Årets teatertalent 2001 av Dagbladet. Han har blant annet hatt hovedrollen i kortfilmen "Fort Forover" i regi av Morten Tyldum, en stor birolle i novellefilmen "Spenn" av Jens Lien, hovedrollen i "Anolitt", en novellefilm av Stefan Faldbakken, og en mindre rolle i "Ulvesommer". Aksel var bygdebølla Arnt-Olaf i Karin Julsruds "1732 Høtten - marerittet har et postnummer".

Han hadde nylig hovedrollen i "Jonny Vang", en spillefilm av Jens Lien som har gått på kino i vår.

Anders Baasmo Christiansen (Stig Inge)
- Stig Inge er en usedvanlig sympatisk fyr som har hatt sine slag i livet. Han har reist mye med faren rundt om i verden. Hver gang han har fått venner, har Stig Inge blitt rykket opp med roten. Nå har han arvet en leilighet på Tøyen i Oslo etter moren, og her vil han bli, sier Anders Baasmo Christiansen.

Anders er utdannet fra Teaterhøgskolen 1997-2000. Han kom til Trøndelag Teater våren 2000. Hans første rolle var som studenten Trofimov i Anton Tsjekovs "Kirsebærhaven". Deretter tolket han hele sju roller i "Peer Gynt", før han agerte Mozart i Peter Schaffers "Amadeus", som han også mottok Teatrets Venners kunstneriske pris for. Forestillingen vant i 2001 Heddaprisen for Landets beste forestilling. Anders spilte Jørgen Tressman i Radioteatrets versjon av "Hedda Gabler" i 2001. I januar 2002 fikk Anders prisen for Årets scenegjennombrudd av Adresseavisen. Han medvirket i Stefan Faldbakkens kortfilm "Anolit" (der kollega Aksel Hennie har hovedrollen).

Anders er nå på Det Norske Teatret, der han har vært med i blant annet "Andejakt" av Aleksandr Vampilov og "Seie-Seiarens song" av Daniel Danis. I juli er han kongen i det tradisjonsrike "Spelet om Heilag Olav" på Stiklestad. Han er i sommer også aktuell med kortfilmen "Tom og Gry" av Jarl Holstad.

Pia Tjelta (Henriette)
- Henriette er ei tøff jente, men hun er veldig redd for å bli såret og sviktet. Det er fordi hun har ei mor som er blitt såret og dumpet hele veien, sier Pia Tjelta om sin rollefigur. Henriette er "veldig romantisk", sier Pia, men i frykt for å bli avvist er hun heller sammen med noen hun ikke elsker.

- Henriette er et godt menneske. Hun har en storhet i seg som kommer frem gjennom at hun "ser" folk. Det er hun som får Kristoffer til å oppdage hva som bor i Stig Inge, sier Pia.

Pia Tjelta hadde hovedrollen i Arild Østin Ommundsens "Mongoland". Hun har medvirket i kortfilmer, en novellefilm og har jobbet i to år ved friteatret Sláva i Järna utenfor Stockholm. Pia gikk på Nordisk Institutt for Scene og Studio i 1998-99. Hun fortsetter på Teaterhøgskolen til høsten etter en pause på grunn av barn.

Janne Formoe (Elisabeth)
- Elisabeth viser seg å være veldig opptatt av status og karriere. Kanskje hun er mer opptatt av å forme Kristoffer til å passe i sin verden enn å godta ham for den han er, sier Janne Formoe. Hun mener Elisabeth og Henriette presenteres på en måte som gjør at det lenge ikke er opplagt hvem Kristoffer bør velge.

Janne er utdannet ved Teaterhøgskolen 1997-2000. Ved Ibsenteatret i Skien spilte hun "Til Helvete Heller" av Sverre Udnæs og "Tiden er Vårt Hjem" av Lars Norén.
Hun har vært engasjert ved Trøndelag Teater hvor hun blant annet har spilt den stumme Kattrin i Bertolt Brechts "Mutter Courage".

Janne reiste hjem til Kristiansand for å spille Sirikit i "Kaptein Sabeltann". Hun skulle hatt hovedrollen i Hamsuns "Mysterier" ved Agder Teater da tilbudet om rollen i "Buddy" dukket opp. Hun har vært på en landsomfattende turné med Riksteatret og Ibsens "Byggmester Solness", der hun spiller Hilde Wangel. Fra mai spilles forestillingen på Nationaltheatret, og Janne skal være tilknyttet teateret et års tid. I 2004 dukker hun opp i NRK-serien "Svarte penger".