Mangler plakat

Dragetreneren (norsk tale 3D)

7 år
1 t. 38 min.
Animasjon / Eventyr / Familiefilm
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Dragetreneren (norsk tale 3D)'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Dragetreneren (norsk tale 3D)
Premiere: 26.03.2010
Originaltittel: How to train your dragon
Sjanger: Animasjon / Eventyr / Familiefilm
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: 7 år
Noen truende scener og voldsomme effekter gjør at denne filmen får 7-årsgrense.
Distributør: United International Pictures

Fra studioet som laget "Shrek", "Madagskar" og "Kung Fu Panda" kommer nå filmen "Dragetreneren" ("How to Train Your Dragon").

Denne familiefilmen er satt til en mytisk verden med tøffe vikinger og flammepustende drager, og er basert på en bok av Cressida Cowell. I sentrum for denne historien finner vi tenåringsgutten Hikken (Jay Baruchell) som bor på Berkøy hvor det å sloss med drager er en dagligdags aktivitet. Denne tenåringens litt merkelige humor blir ikke godt mottatt av resten av vikingsamfunnet eller hos vikinghøvdingen?som tilfeldigvis er Hiccups egen far, Steinur Digre (Gerard Butler). Da Hikken blir inkludert i dragetreningen med de andre tenåringene i vikingsamfunnet - Astrid (America Ferrera), Snytulf (Jonah Hill), Fiskebein (Christopher Mintz-Plasse) og tvillingene Røffa(Kirsten Wiig) og Tøffen(T.J. Miller) - øyner han muligheten til å bevise at han har det som trengs for å bli en kriger. Da han møter, og til slutt blir venner med, en skadet drage endrer hans verden seg drastisk. Det som i starten var Hikkens mulighet til å bevise sin styrke ender opp som en mulighet til å forandre fremtiden til vikingsamfunnet for alltid.

JAY BARUCHEL (Hikken i originalversjonen) har en rekke hovedrollene i 2010 i forskjellige prosjekter. Han ble nylig ferdig med spillefilmen "The Sorcerer's Apprentice", regissert av Jon Turt, hvor han har rollen som Apprentice og spiller mot Nicolas Cage. Denne filmen har planlagt premiere i juli 2010. Han blir snart også å se i hovedrollen i DreamWorks romantiske komedie "She's Out of My League".
En annen film i produksjon for Baruchel er Universal og Red Hours film "Johnny Klutz" hvor han spiller hovedrollen som Johnny Klutz. Karakteren han laget i denne filmen er en elskelig taper som ikke kjenner smerte. I tillegg vil han snart starte produksjonen av "Jay and Seth vs. the Apocalypse". Dette er en spillefilmversjon av en kortfilm med samme navn han gjorde med Seth Rogen.
Baruchel fikk mye anerkjennelse for sin allsidighet fra kritikerne med rollene i den Oscar-vinnende filmen "Million Dollar Baby" mot Clint Eastwood, Hilary Swank og Morgan Freeman samt blockbuster filmen "Tropic Thunder" hvor han spilte mot Ben Stiller, Jack Black og Robert Downey Jr.
Baruchel i tillegg hatt roller i filmer som "Nick & Norah's Infinite Playlist", "Knocked Up", "Real Time", "Vic Munoz" og "Almost Famous".
Han startet som skuespiller allerede i en alder av 12 da han fik en rolle i tv-suksessen på Nickelodeon "Are You Afraid of the Dark?". Rollen skulle egentlig kun være en gjesterolle, men han klarte å gjøre den om til en fast karakter i serien. Denne rollen ble et springbrett for hans videre karriere som til slutt ledet ham inn i den kanadiske serien "My Hometown". Han hadde sin debut for det amerikanske publikumet da han fikk hovedrollen i den kritikerroste tv-serien til Judd Apatow på Fox, "Undeclared".

GERARD BUTLER (Steinur Digre) satt sitt merke på Hollywood i 2007 da han hadde hovedrollen som Leonidas, Kongen av Sparta, i Zack Snyders blockbuster film "300". Denne filmen ble den filmen med høyest inntjening i åpningshelgen og fortsatte å tjene inn mer enn 450 millioner dollar på verdensbasis. Filmen gjorde det også tydelig at Butler er en mann for hovedrollene.
Sist sommer hadde Butler hovedrollen i den populære romantiske komedien "The Ugly Truth" hvor han spilte mot Katherine Heigl. Han har også hatt hovedrollen i thrillerne "Law Abiding Citizen" (en film han også produserte) og "Gamer". Butler er snart aktuell med filmen "The Bounty Hunter" hvor han spiller mot Jennifer Aniston. Hans kommende prosjekter inkluderer blant annet Ralph Fiennes debut som regissør, hvor han tolker Shakespeares Coriolanus, og "Machine Gun Preacher".
Butlers andre ferske roller inkluderer blant annet "RocknRolla" og hovedrollen i barnefilmen "Nim's Island" hvor han spilte mot Jodie Foster og Abigail Breslin. I desember 2007 spilte han hovedrollen i det romantiske dramaet "P.S. I Love You" med Hilary Swank.
I 2004 fikk Butler tittelrollen i filmversjonen av Andrew Lloyd Webbers "The Phantom of the Opera". Han fikk mye anerkjennelse fra kritikerne for sin rolle mot Emily Mortimer i den uavhengige spillefilmen "Dear Frankie". Han kunne også bli sett i "Beowulf", "The Game of Their Lives", "Timeline", "Lara Croft Tomb Raider: The Cradleof Life" og "Reign of Fire".
I 1997 gjorde Butler sin debut innen spillefilmer da han hadde en rolle i "Her Majesty", "Mrs. Brown" med Judi Dench i hovedrollen. Han har tidligere hatt roller i filmer som "Fast Food", "One More Kiss", "Harrison's Flowers" og spillefilmversjonen av "Chekhovs The Cherry Orchard".
Butler er født i Scotland og hadde sin debut på en scene i en alder av 12 år da han var med i musikalen Oliver! på det berømte Kings Theatre i Glasgow. Som en ung mann ble hans drøm om skuespilleryrket satt til side for å studere juss i syv år før han returnerte til scenen i London. I 1996 fikk han hovedrollen i en populær teater versjon av Trainspotting. Han fikk senere hovedroller på teaterscenen i London i stykker som Snatch og Donmar Warehouse produksjonen av Tennessee Williams Suddenly, Last Summer hvor han spilte mot Rachel Weisz.

De norske stemmene er ved Alexander Rybak, Helge Jordal, Kjersti Sandal, Ida Elise Broch, Knut Joner med flere.

CHRIS SANDERS (manusforfatter/regissør) ble født inn i et kunstnerisk hjem i Colorado hvor han tegnet og skrev korte historier opp gjennom hele barndommen. Selv om Sanders tegnet gjennom hele skolegangen og jobbet i avisen til Arva High School med å tegne tegneserier vurderte han aldri kunst som noe han kunne leve av. Men da hans bestemor fant en tilfeldig artikkel om California Institute of the Arts (CalArts) i Denver Post forandret alt seg. Sanders søkte og kom inn på CalArts linje for animasjoner. Han fikk så jobb hos Marvel Productions og senere hos Disney Studios. Han jobbet på filmer som "Rescuers Down Under", "Beauty and the Beast", "Aladdin" og "The Lion King" før han lagde hovedhistorien på "Mulan".
Det var i sluttfasen på produksjonen av filmen "Mulan" at det som den gang var sjefen for animasjonsfilmavdelingen i Disney, Tom Schumacher, spurte Sanders om det var noe han hadde lyst til å lage. Sanders husket en historie han hadde forsøkt å skrive til en barnebok for 18 år siden, men som han aldri klarte å få kuttet ned til riktig lengde. Da Sanders og Schumacher var ute for å spise sushi i Walt Disney World Swan Resort fortalte Sanders om merkelige dyr som ble skydd av alle og ikke visste hvor de kom fra. Schumacher likte ideen og foreslo at Sanders skulle flytte denne historien om det ensomme lille monsteret inn i den menneskelige verden og historien om "Lilo & Stitch" ble født.
Sanders skrev, tegnet og regisserte "Lilo" med Dean DeBlois. I 2006 sluttet han i Disney Studios for å slutte seg til filmteamet hos DreamWorks Animation.

Den kanadiskfødte DEAN DeBLOIS (manusforfatter / regissør) er en filmregissør, manusforfatter og animatør som føler seg like hjemme både i en verden av action- og animasjonsfilmer. Selv om han allerede var en animatør og manusforfatter med stor suksess da "Lilo & Stitch" hadde premiere, er han nok mest kjent for at han var med på å lage denne filmen for Walt Disney Animation Studios. Han har tidligere også vært ansvarlig for historien på Disney-suksessen "Mulan".
Han skal nå skrive, produsere og regissere actionfilmen "The Banshee and in Magee" for Walt Disney Pictures. I tillegg har han flere action prosjekter på gang for Universal Studios og Walt Disney Studio hvor han er manusforfatter, regissør og produsent.
DeBlois startet karrieren hos Hinton Animation Studios og jobbet som animatør på tv-serien The Raccoons. Han jobbet så hos Don Bluths Sullivan Bluth Studios i Irland hvor han jobbet med animasjonsfilmene "Thumbelina" og "A Troll in Central Park".