Spider-Man: No Way Home

Premieren til Spider-Man: No Way Home utsettes – dagen før den skulle komme på kino

FIlmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Norgespremieren til Spider-Man: No Way Home er utsatt med en måned etter at regjeringen innførte enda strengere smitteverntiltak for å håndtere omikronvarianten i Norge.

Annonse

I morgen, 15. desember, skulle være premieredatoen til den etterlengtede Marvel Studios-filmen Spider-Man: No Way Home. Nå er superheltfilmen utsatt – i første omgang med en måned.

"På grunn av de nye restriksjonene vil vi ikke ha kapasitet nok til at filmen kan nå sitt potensiale, og sammen med Sony Pictures har vi kommet frem til at filmen må flyttes," sier Katrine Aamodt fra SF Studios Norge, som heller ikke kan love at dette blir den siste utsettelsen.

- Ny dato er satt til 14.januar, men dette kommer også selvsagt an på markedet og restriksjoner på det tidspunktet.

Spider-Man-oppfølgeren er en av årets mest etterlengtede kinofilmer, og forsalget av billetter til filmen begynte for over to uker siden.

Annonse

- Dette er jo veldig beklagelig for publikum som har gledet seg lenge til denne filmen. Vi håper vi kan vise dem filmen under bedre forhold om kort tid. Den er verdt å vente på.

Les også: Ny koronaundersøkelse viser at kino er et av de tryggeste stedene du kan være

Kampen om Narvik

Allerede i forrige uke ble den norske storfilmen Kampen om Narvik utsatt på ubestemt tid, etter at regjeringen innførte første sett med nasjonale smitteverntiltak for å håndtere omikron-varianten. Nordisk Film Distribusjon sendte da ut denne kommentaren:

- Per nå er det for mange usikkerheter, både vedrørende smittesituasjonen og stimuleringsordningens innretning, til at vi kan gjennomføre premieren som planlagt.

Mandag kveld kl 20 annonserte regjeringen et nytt sett med COVID-19-restriksjoner, som blant annet innebærer at innendørs offentlige arrangementer kan ha maksimalt 50 deltakere.

Per dags dato holder alle norske kinoer åpent. Ingen spredning av COVID-19 – noe sted i verden – har så langt blitt sporet til en kino.

Annonse

Den nye premieredatoen til Spider-Man: No Way Home er 28. januar 2022. Watchlist filmen her!

Annonse