a man wearing glasses

Mads Mikkelsen elsker Indiana Jones: - Jeg løy om Star Wars og James Bond

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

"Jeg har alltid sagt at jeg så de filmene, men det gjorde jeg ikke."

Annonse

Gjør deg klar for et episk sammenstøt av helter og skurker i den kinoklare oppfølgeren Indiana Jones and the Dial of Destiny! Danske Mads Mikkelsen spiller filmens formidable skurk, og under en pressekonferanse avslørte skuespilleren at han har løyet i intervjuer når han skulle promotere James Bond-filmen Casino Royale og Star Wars-filmen Rogue One.

Indiana Jones and the Dial of Destiny kommer på kino onsdag28. juni. Kjøp billetter til filmen her!

Skuespilleren innrømmet at han har lurt fans av de to ikoniske filmseriene, da han ble spurt hvordan det føles å tre inn i en så ikonisk franchise.

- Det er ikke min første franchise, men det er den første jeg vokste opp med. Jeg har løyet i alle de andre intervjuene da jeg gjorde Bond og Star Wars. Jeg har alltid sagt at jeg så de filmene, men det gjorde jeg ikke. Jeg vokste opp med denne.

Annonse

Les også: Harrison Ford om Indiana Jones i den femte filmen: - Han er på bunnpunktet

a group of men in uniform

Mikkelsen var 15 år gammel da den første Indiana Jones-filmen, Raiders of the Lost Ark, hadde kinopremiere i Danmark, men han tok seg ikke råd til å se filmen på kino, og ventet til filmen ble lansert på VHS et par år senere.

- Jeg husker at broren min og jeg var ganske gjerrige. Vanligvis hadde broren min en kjæreste som jobbet på kino et sted, men det hadde han ikke i denne perioden, så vi måtte leie filmen. Vi endte opp med å leie den sammen med fem andre filmer. Og til slutt så vi Indiana Jones fem ganger, og ingen av de andre.

Videre forteller skuespilleren at den originale Indiana Jones-filmen har formet hans generasjon, og at han har mange filmregissør-venner som startet karrieren på grunn av den ene filmen. "Det er en enorm ære, 42 år senere, å være en del av denne verden."

Annonse

I den femte Indiana Jones-filmen spiller Mikkelsen en nazist på jakt etter den samme antikke gjenstanden som dr. Jones vil ha hendene i. Harrison Ford er tilbake i hovedrollen, for aller siste gang.

Harrison Ford i Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny foregår i 1969, under romkappløpet mellom USA og Sovjetunionen. Indy oppdager at månelandingsprogrammet blir drevet av en gjeng eks-nazister, og han begynner å lure på hvor "eks" de er.

Ford har tidligere fortalt det britiske filmmagasinet Empire at filmen er "full av eventyr, full av latter, full av ekte følelser. Og det er komplekst og det er smart." Han legger ikke skjul på at det har vært tungt å spille inn et storslått actioneventyr, men lover at resultatet står til de skyhøye forventingene: "Jeg er veldig fornøyd med filmen vi har."

Indiana Jones and the Dial of Destiny kommer på kino onsdag 28. juni. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse