Dwayne Johnson i Jumanji: Welcome to the Jungle

Topp 5: Dwayne Johnson

Våre favorittfilmer med The Rock.

Dwayne Johnson fra California ble først kjent som wrestler, og det var nettopp i ringen han fikk kallenavnet The Rock. Han fikk sin første store rolle i "Mumien vender tilbake" i 2001, og siden har han prydet plakaten til flere actionfylte filmer.

Dette er våre 5 favorittfilmer med The Rock:

Dwayne Johnson og Gina Carano i Fast & Furious 6
Dwayne Johnson og Gina Carano i Fast & Furious 6

5. Fast & Furious-filmene

Da det femte kapittelet i Fast & Furious-serien skulle opp på lerretet ble Johnson hentet inn for å spille Luke Hobbs. Han gjentok rollen i "Fast & Furious 6" og "Furious 7", og "Fast & Furious 8" Man må jo bare like kombinasjonen av raske biler og attituden til The Rock!

Dwayne Johnson i Snitch
Dwayne Johnson i Snitch

4. Snitch (2013)

Dwayne Johnson fikk selskap av blant annet Susan Sarandon og Jon Bernthal da han i 2013 spilte en far som gjør alt i sin makt for å redde sønnen sin fra en uberettiget fengselsstraff. Johnson gjorde en god prestasjon og overbeviste i rollen som desperat pappa som ikke lar seg pille på nesa.

Aksel Hennie og Dwayne Johnson i Hercules
Aksel Hennie og Dwayne Johnson i Hercules

3. Hercules (2014)

Brett Ratners actioneventyr om Hercules oser av testosteron der The Rock leder an et lag bestående av blant annet Aksel Hennie, Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann. Muskelbunten får virkelig vist frem styrken sin, og man imponeres nok en gang av hans evne til å underholde.

Dwayne Johnson i Skorpionenes konge
Dwayne Johnson i Skorpionenes konge

2. Skorpionenes konge (2002)

"Skorpionenes konge" var Dwayne Johnsons første ordentlige hovedrolle på film, og i rollen som krigeren Mathayus gir han alt. Filmen blir nok aldri noen kritikerfavoritt, men for tilhengere av heftig action og The Rock er den god som gull. Om du ikke orker å se hele filmen anbefaler vi å spole frem til scenen der Johnsons karakter blir skutt i ryggen med en pil for så å trekke den ut selv - og skyte den på skurken.

Dwayne Johnson, Mark Wahlberg og Anthony Mackie i Pain & Gain

1. Pain & Gain (2013)

Michael Bay + Mark Wahlberg + Anthony Mackie + The Rock = sant! I denne action-komedien kommer samtlige overraskende godt til sin rett når vi blir fortalt historien om to bodybuildere som roter seg borti både utpressing og kidnapping. Å se Dwayne Johnson pumpe jern som 90-tallshelt i Miami er en fryd, og filmen i seg selv er svært underholdende.

Vil du se flere topplister? Du finner er stort utvalg her!