Oscar

Disse vinner Oscar i 2017

Tror (og håper) vi.

24. januar ble årets Oscar-nominerte annonsert, og siden det har spekulasjonene haglet om hvem som stikker av med filmbransjens gjeveste trofe. Her har vi laget "fasiten" i sju sentrale kategorier

Se også: Her spår filmkritikerne Oscar-vinnerne

Emma Stone og Ryan Gosling i La La Land

Beste film

Vinner: La La Land
Bør vinne: La La Land

Akademiet (de som stemmer frem Oscar-vinnerne) elsker selvrefleksive filmer, altså filmer som handler om filmbransjen eller filmmediet selv, og her leverer storfavoritten "La La Land" så det holder. Med en musikkbruk og et visuelt fyrverkeri som trekker linjer tilbake til Hollywoods gylne tidsalder, komplimentert av glitrende hovedrolleinnehavere og fornøyelig historiefortelling, er det liten tvil om at denne trekker det lengste strået. Filmen passer også perfekt inn i tiden - 2017 er ikke året for tunge dramaer! Gi oss feelgood, dans og virkelighetsflukt!

Moonlight

Beste regi

Vinner: Damien Chazelle, La La Land
Bør vinne: Barry Jenkins, Moonlight

Det er sjelden Akademiet splitter stemmene sine og gir regiprisen til en annen enn den som vinner for beste film, og vi tror heller ikke de kommer til å gjøre det i år. Men selv om vi kommer til å juble når Chazelle mottar prisen, håper vi bittelitt ekstra på Barry Jenkins for hans nydelige orkestrering av "Moonlight".

KONKURRANSE: Tipp Oscar-vinnere og vinn kinobilletter!

Casey Affleck i Manchester by the Sea

Beste mannlige hovedrolle

Vinner: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Bør vinne: Casey Affleck, Manchester by the Sea

Vi holder med bookmakerne her og setter alle penga på lillebror Affleck og hans rolleprestasjon i "Manchester by the Sea". Rollen er som skreddersydd for Affleck, som får lov til å skinne som den fåmælte, innbitte onkel Lee. Casey Affleck er filmens bærebjelke - og det skal belønnes!

(PS: Ryan Gosling: Neste gang vinner du. Alle gode ting er tre!)

Se også: 7 tips til Oscar-takketalen!

Isabelle Huppert i Elle

Beste kvinnelige hovedolle

Vinner: Emma Stone, La La Land
Bør vinne: Isabelle Huppert, Elle

Stone er solid og sjarmerende som alltid, en hardtarbeidende skuespiller som fortjener alle de prisene hun får. Men vi mener hun godt kan vente litt til på selveste Oscar-statuetten, og heller la den gå til forrykende Isabelle Huppert. En naturkraft av en skuespiller som opererer i egen liga og tar pusten fra oss i "Elle". Vive la France!

Mahershala Ali og Alex R. Hibbert i Moonlight

Beste mannlige birolle

Vinner: Mahershala Ali, Moonlight
Bør vinne: Mahershala Ali, Moonlight

Mahershala Ali er en skuespiller vi føler vi har sett mange ganger, men ofte glemmer fra hvor. I Barry Jenkins' "Moonlight" har han påtatt seg rollen som hovedrollens empatiske helt Juan, og denne gangen husker du ham så godt at det regelrett irriterer deg at han ikke er mer med. Vi både tror og håper at Ali henter hjem statuetten på første forsøk, selv om vi også har Jeff Bridges ("Hell or High Water") i øyekroken.

Naomie Harris i Moonlight

Beste kvinnelige birolle

Vinner: Viola Davis, Fences
Bør vinne: Naomie Harris, Moonlight

Vi tror Viola Davis endelig får sin Oscar etter nominasjon nummer tre, og hun fortjener det definitivt. Vi håper likevel britiske Naomie Harries belønnes for sin imponerende innsats i "Moonlight", hvor hun portretterer hovedkarakterens narkomane mor på brilliant vis.

Zootropolis

Beste animasjonsfilm

Vinner: Zootropolis
Bør vinne: Zootropolis

Sterkt år! Syns i grunnen alle de nominerte er verdige vinnereher, men holder en ørliten knapp på Disneys "Zootropolis", som også stakk av med årets Golden Globe for beste animasjonsfilm. Filmen tematiserer inkludering på en nydelig måte, og stimulerer både hjertet, hodet og lattermusklene - en favoritt for både store og små kinogjengere.

Selveste Oscar-utdelingen går av stabelen natt til mandag 27. februar norsk tid, men dessverre uten norsk TV-dekning i år.

Alt om Oscar finner du her