IT 2

Derfor BØR du se skrekkfilm på date

Kan være den perfekte starten på forholdet.

Å være pissredd høres kanskje ikke ut som det ultimate utgangspunkt for en romantisk aften, men gi det en sjanse da vel. Utbyttet kan bli større enn du tror. Her er syv grunner til at du BØR se skrekkfilm på date.

1. BRYTER DEN FYSISKE BARRIEREN

Når skal du holde hender? I hvilken grad bør du berøre daten din? Spørsmålene er mange når man dater og kan ofte føre til småkleine episoder. Med en skrekkfilm på menyen trenger du ikke tenke på fysisk kontakt. Det er helt naturlig å gripe tak i datens hånd når morderen kommer uventet brått på.

2. UNNSKYLDNING FOR Å KOSE

Og når hånden først er grepet vil ingen bli forbauset om en av dere strekker armen rundt den andre og "passer på" daten resten av kvelden. Om noe er det nærmest påbudt. Innta kose-posisjon den neste timen.

LES OGSÅ: Ti ukjente skrekkfilmer du bør se

Kino kinosal kinostemning

3. SE HVA DATEN ER BYGD AV

Du lærer fort om daten din er en tøffing eller ei, hvorpå begge deler kan være sjarmerende trekk. Er vedkommende litt pysete? Nåååhhh! Eller er han eller hun skikkelig barsk? Yeeeey! En skrekkfilm vil også kunne avsløre hvordan daten din er i møte med frykt.

4. FRIGJØR KJEMIKALIER

Forskning viser at hjernen frigjør et kjemikalie som får deg til å føle ubegrunnet lidenskap. Det er det samme kjemikaliet som frigjøres når du eksempelvis erfarer kjærlighet. En kjemisk sammensetning som ikke går i glemmeboka så fort.

5. ÅPNER FOR DYPERE SAMTALE

Når filmen er over har du det perfekte grunnlag til å snakke om dypere emner, som hva som gjør daten din redd. Følgelig kan det føre til et vidt spekter av samtaler litt utenfor grunna.

LES OGSÅ: Syv ukjente kannibalfilmer du bør se

HORRORELSKER: Hvis det er viktig for deg med en partner som liker skrekkfilmer må du teste vedkommende!
HORRORELSKER: Hvis det er viktig for deg med en partner som liker skrekkfilmer må du teste vedkommende!

6. DU FÅR SJEKKET FILMSMAK

Du får vite det viktigste av alt: Liker vedkommende skrekkfilmer? Hvis ikke - why bother?

7. DERE DELER EN OPPLEVELSE

Generell for all filmtitting. Dere skaper en erfaring sammen som kan diskuteres og huskes i all framtid. Et forhold er bygd opp av øyeblikk. Hvorfor ikke starte med et skummelt ett?

LES OGSÅ: Slik ser filmmonstrene ut i virkeligheten

Helt til slutt: Her er tre skrekkfilmer Filmweb mener er perfekte til en date:

THE CONJURING (2013)

POPULÆR: The Conjuring-franchisen har både oppfølgere og spinoffs i universet sitt. Eneren er en guffen film som hjemsøkes av demoner.

SKRIK (1996)

90-TALLS-KLASSIKER: Skrik er en god blanding av jump-scares og fjas. Den maskekledde morderen er et ikon i skrekkfilmverdenen. Har nylig fått en reboot i form av en TV-serie på Netflix.

PET SEMATARY (1989)

STEPHEN KING-ADAPTASJON: Pet Sematary er en av horrorkongens mesterverk. En vet aldri hva som gjennomstår fra dyrekirkegården!