Lily James og Hugh Skinner i Mamma Mia: Here We Go Again

Sommerens storfilmer 2018

Sol er oppskrytt. Vi rømmer gjerne inn i kinomørket i sommer!

Med forbehold om endring av premieredato.

MAI

Deadpool 2

DEADPOOL 2

Premiere: Fredag 18. mai

Ingen superheltsuksess uten en oppfølger! I mai blir det gjensyn med Ryan Reynolds som den ukonvensjonelle rappkjefta superhelten Deadpool, aka Wade, som underholdt og gledet både superheltfans og filmkritkerne i 2016. Josh Brolin gjør rollen som Cable, aka Nathan Summers, og Brianna Hildebrand er tilbake som Negasonic Teenage Warhead.

Les også: Ny Deadpool 2-teaser introduserer Josh Brolins Cable

Alden Ehrenreich i Solo: A Star Wars Story

SOLO: A STAR WARS STORY

Premiere: Onsdag 23. mai

Filmen skal følge den ikoniske Star Wars-karakteren, som ble udødeligjort i Harrison Fords skikkelse, fra alderen 18-24 år, og vi får se hvordan han fant Millennium Falcon, hvordan han Chewbacca ble hans følgevenn og hvordan han fikk sitt velkjente navn. Alden Ehrenreich skal spillle den unge Han Solo, og i øvrige roller møter vi Emilia Clarke, Thandie Newton, Donald Glover og Woody Harrelson.

Se også: Alt vi ønsket oss- og litt til i ny Solo-trailer

JUNI

Jurassic World Fallen Kingdom

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

Premiere: Fredag 8. juni

Oppfølgeren til suksessfulle "Jurassic World" fra 2015, med Chris Pratt og Bryce Dallas Howard i rollene. "Fallen Kingdom" er femte saga ut om vitenskapelig gjenoppliving av urtidsskapninger, denne gangen i regi av J.A. Bayona.

Les også: Science fiction-filmåret 2018

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway og Sarah Poulsen i Ocean's Eight

OCEAN'S 8

Premiere: Fredag 22. juni

I sommer får Ocean's-serien en ny twist når teamet fylles av kvinnelige rollefigurer. Dannys (George Clooney) søster Debbie (Sandra Bullock) går løs på New York Citys stjernespekkede Met-galla sammen med et nøye utvalgt team. På rollelisten står også Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Sarah Poulsen, Rihanna, Anna Hathaway, Dakota Fanning, Olivia Munn, Katie Holmes, Kim Kardashian West og Kylie Jenner, i tillegg til Matt Damon som vi kjenner fra de forrige filmene.

Les også: Rihanna får rolle i Ocean's Eight

Sicario: Day of the Soldado

SICARIO: DAY OF THE SOLDADO

Premiere: Fredag 29. juni

Stefano Sollima har overtatt regiroret i oppfølgeren til Denis Villeneuves kritikerroste "Sicario" fra 2015. Narkotikakrigen på grensen mellom USA og Mexico har eskalert, da kartellene har begynt å handle terrorister over den amerikanske grensen. Føderalagent Matt Graver (Josh Brolin) slår seg på ny sammen med Alejandro Gillick (Benicio Del Toro) for å løse et livsfarlig oppdrag.

Les også: Anbefalte thrillere

JULI

Ant-Man and the Wasp

ANT-MAN AND THE WASP

Premiere: Onsdag 4. juli

Paul Rudd returnerer til det store lerretet iført rød drakt og i mikroskopisk størrelse, tre år etter "Ant-Man". Denne gangen får mauren selskap av en veps, nærmere bestemt The Wasp i Evangeline Lillys skikkelse, og karakteren tar dermed steget fra å bare være Hope van Dyne, til å bli en bitteliten superhelt i tillegg.

Les også: Ant-Man and the Wasp får penis-pupp-reaksjoner

Hotell Transylvania 3

HOTEL TRANSYLVANIA 3

Premiere: Fredag 13. juli

Årets sommerferie betyr MONSTERFERIE! Den bleike gjengen fra Hotell Transylvania er tilbake, og denne gangen står de overfor noe skumlere enn all verdens spøkelser, vampyrer og varulver- nemlig familieferie...Uah!

Dwayne Johnson i Skyscraper

SKYSKCRAPER

Premiere: Fredag 13. juli

Dwayne Johnson aka "The Rock" får bruk for all muskelmasse når katastrofefilmen "Skyscraper" dukker opp på norske kinolerreter i juli. Johnson spiller hovedrollen som en pensjonert sikkerhetsvakt som må tilbake i tjeneste for å redde familien når verdens største(!) skyskraper tar fyr.

Les også: Topp 5: Dwayne Johnson

Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth i Mamma Mia! Here We Go Again

MAMMA MIA: HERE WE GO AGAIN!

Premiere: Fredag 20. juli

Flere av skuespillerne fra supersuksessen fra 2008, basert på den velkjente musikalen, vender tilbake for å synge ABBA-sanger- deriblant Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth. Med et budsjett på "beskjedne" 52 millioner dollar gjorde den forrige filmen en pen innspilling på 609.8 millioner kroner på verdensbasis og i Norge hadde den svimlende 1,1 millioner besøkende.

Les også: Cher har en rolle i nye Mamma Mia!

AUGUST

Tom Cruise i Mission: Impossible - Fallout

MISSION IMPOSSIBLE - FALLOUT

Premiere: Fredag 3. august

Tom Cruise er tilbake for sjette runde med umulige oppdrag, og denne gangen vil vi få se et av filmens mest vanvittige stunts utført på selveste Preikestolen i Norge. Manus og regi er ved Christopher McQuarrie og på rollelisten står blant andre Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Alec Baldwin og Simon Pegg.

Les også: Kristoffer Joner spiller i Mission: Impossible 6

Equalizer 2

EQUALIZER 2

Premiere: Fredag 17. august

Plottet i denne hardkokte thriller-oppfølgeren til "The Equalizer" fra 2014 er foreløpig ukjent, men det vi vet med sikkerhet er at Denzel Washington vender tilbake som den tidligere black ops-soldaten McCall. "The Equalizer"-filmene er basert på TV-serien med samme navn, her til lands bedre kjent som "McCall".

De utrolige 2

DE UTROLIGE 2

Premiere: Fredag 24. august

Den Utrolige familien fra Pixar er tilbake, 14 år etter den første filmen. Brad Bird, som skrev manus til originalfilmen, står denne gang for både manus og regi, så historien er i trygge hender. Ellers vet vi lite om plottet, men Samuel L. Jackson er tilbake som stemmen til Frozone og Holly Hunter returnerer som stemmet til Helen Parr aka Elastigirl.

Se også: Din favoritt-superfamilie er tilbake i første Incredibles 2-trailer

Skjelvet

SKJELVET

Premiere: Fredag 31. august

Gjengen bak storsuksessen "Bølgen" (2015), som dro over 830 000 besøkende, er tilbake med en ny katastrofefilm. Filmen blir en oppfølger til "Bølgen", og Ane Dahl Torp og Kristoffer Joners rollefigurer får nok en gang gjennomgå. Det loves heftige scener vi aldri har sett før, som blant annet når Postgirobygget og Oslo Plaza kollapser.

Les også: Topp 15: Katastrofefilmer

Se hele lista over kommende filmer her