UtOgStjæleHester_still

Ut og stjæle hester til filmfestivalen i Berlin

Ut og stjæle hester, en norsk film med Stellan Skarsgård, skal til filmfestivalen i Berlin.

Ut og stjæle hester, den kommende storfilmen basert på bestselgerboka med samme navn, skal vises i hovedkonkurransen under Berlinalen og konkurrere om Gullbjørnen, en av de største festivalprisene.

Filmen er regissert av Hans Petter Moland (Kraftidioten) og kommer på kino 8. mars i år. På rollelista står blant annet Molands fastesamarbeidspartner Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg og Tobias Santelmann.

UtOgStjæleHester_still_Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg.jpg
- For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltakelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt. Jeg gleder meg til å dele filmen med publikum i Berlin og i Norge.

Det forteller Moland til NTB.

Ut og stjæle hester er en Kinoklubb-film. Hvis du er medlem kan du se den for halv pris på kino. Les mer eller meld deg inn på kinoklubb.no.

Fredag ettermiddag ble det også annonsert av familiefilmen Månelyst i Flåklypa er valgt ut til festivalens barnefilmprogram.

Ut og stjæle hester er ikke Molands eneste film i år - han har også regissert en amerikansk nyinnspilling av sin film Kraftidioten, med Liam Neeson i Stellan Skarsgårds rolle. Den heter Cold Pursuit, og kommer på kino 1. mars - bare én uke før hestestjælinga er i gang!

Cold Pursuit