Høstens skrekkfilmer 2019

Høstens skrekkfilmer 2019

Her er filmene som skal få popcornet til å fly veggimellom i høst!

Hurra for høsten, mørket og marerittene! Under finner du filmene som setter stemningen i landets kinosaler de neste månedene...

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

Les også: 6 forferdelig forstyrrende filmer

Koko-Di Koko-Da

Koko-di Koko-da

Premiere: 25. oktober

Elin og Tobias reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre- og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en syklus av psykisk og fysisk tortur, som ikke bare gjentar seg én gang, men igjen og igjen og igjen...

Johannes Nyholms svenske skrekkfortelling imponerte stort under Sundance filmfestival, og trakk lange køer. Variety beskriver filmen som brutal, og her til lands får "Koko-d Koko-da" aldersgrense 18 år.

Les mer om filmen her

Iben Akerlie i De dødes tjern

De dødes tjern

Premiere: 1. november

Lillians tvillingbror Bjørn dør på mystisk vis, alene, ved den gamle familiehytta. Nå, et år senere, ankommer Lillian og vennene hennes hytta for å ta farvel med stedet før det skal selges. Det tar ikke lang tid før mystiske ting begynner å skje, og mareritt flyter over i virkelighet...

Den norske filmklassikeren "De dødes tjern" fra 1958 er spilt inn i ny utgave! Filmen er regissert av Nini Bull Robsahm ("Hjelp, vi er i filmbransjen"), og i hovedrollene finner vi Iben Akerlie (Mammon) og Jakob Schøyen (Kollektivet), som blant annet får selskap av Sophia Lie.

Les mer om filmen her

Doctor Sleep

Doctor Sleep

Premiere: 15. november

Vi møter Danny Torrance (Ewan McGregor), førti år etter Jack Nicholsons "Heeere's Johnny", tvillinggjenferd, zombieklining og resten av blodbadet på Overlook Hotel i "The Shining". Denne gangen må han beskytte en ung jente, som innehar liknende krefter som ham selv, mot en kult som jakter på begavde barn i søken etter udødelighet. Uten å røpe for mye, byr traileren på flere originale klipp fra sistnevnte film- og disse er ikke noe mindre ubehagelige i dag, flere tiår etter lansering.

Filmen er inspirert av Stephen Kings bestselger med samme tittel, og er forfattet og instruert av "The Haunting of Hill House"-regissør Mike Flanagan. I tillegg til McGregor som voksenversjonen av Danny-boy, får vi se svenske Rebecca Ferguson og nykommeren Kyliegh Curran i sentrale roller.

Les mer om filmen her

The Nightingale

The Nightingale

Premiere: 29. november

Året er 1825 og vi møter den 21 år gamle irske straffangen Clare (Aisling Fanciosi). Etter å ha blitt utsatt for utenkelige grusomheter av en britisk offiser (Sam Claflin) og hans soldater, teamer hun opp med en aboriginer ved navn Billy, og legger ut i den tasmanske villmarka for å få sin hevn.

Skal vi tro festivalanmeldelsene, er Jennifer Kents skrekkthriller "The Nightingale" både mørkere og jævligere enn debutfilmen hennes "The Babadook" (2014). Under Venezia og Sundance ble filmens grafiske voldsskildringer en kjempesnakkis, og ifølge News.com.au forlot flere publikummere salen i protest. De som derimot valgte å bli igjen, applauderte det de hadde sett- og i Venezia hentet Kent hjem juryens spesialpris for filmen.

Les mer om filmen her

Black Christmas

Black Christmas

Premiere: 13. desember

Stikkord; snøengler, julekuler og BLOD! Som dere skjønner står julefeiringen for døren, og en gruppe kvinnelige studenter gjør seg klare for å endelig reise hjem på ferie. Det de ikke vet, er at en blodtørstig massemorder har sneket seg inn i studentboligen deres, og han har definitivt ingen planer om at noen skal komme seg hjem i live...

Nyinnspilling av slasherfilmklassikeren "Black Christmas", som allerede har skremt livskiten av oss siden 1974.

Les mer om filmen her

Elisabeth Lail i Countdown

Countdown

Premeire: 25. desember

Når en sykepleier laster ned en app som hevder å spå øyeblikket en person skal dø, forteller den henne at hun bare har tre dager igjen å leve (hurra for ubrukelige apper!). Klokken tikker og noe(n?) jakter på henne, men kan hun likevel klare å redde livet før det er for sent?

I hovedrollen finner vi Elisabeth Lail, som mange sikkert kjenner som Guinevere Beck i den populære Netflix-serien "You".

Les mer om filmen her

Vi oppdaterer saken med flere filmer fortløpende!