Jason Momoa, Gal Gadot,Ezra Miller og Ray Fisher i Justice League

Det virker som "the Snyder Cut" er på vei

I to år har illsinte fans krevd at Zack Snyders tre timer lange, bekmørke versjon av Justice League skal lanseres. Er de i ferd med å få ønskene sine oppfylt?

Regissøren Zack Snyder fikk total kreativ frihet til å forme DC-tegneseriefilmene da han lagde de to første filmene i det såkalte "DC Extended Universe". Supermann-filmen Man of Steel ble godt mottatt, mens oppfølgeren Batman v Superman: Dawn of Justice fikk tyn for å være lang, humørløs og for å legge for mye vekt på hint til framtidige oppfølgere, heller enn å fortelle sin egen historie.

Mens hans tredje DC-film, Justice League, var under innspilling, lovte Warner Bros.-sjefene og filmens produsenter at filmen skulle være mer "håpefull og optimistisk". Ben Affleck og manusforfatterne bak Avengers, Wonder Woman og Lego Batman-filmen bidro med nye scener underveis i innspillingen, for å bevege filmen bort fra gravalvoret til Batman v Superman.

Kort tid etter at innspillingen var gjennomført og Snyder hadde levert et foreløpig, mer enn tre timer langt utkast av filmen, opplevde han en enorm familietragedie.

Les også: Andy Serkis bekreftet til The Batman

Jason Momoa i Justice League

Regissørbytte og restopptak

Alle amerikanske filmer med gigantbudsjett gjennomgår restopptak, der produksjonsteamet plukker opp bilder de ikke rakk å ilme under innspilling, og spiller inn andre versjoner av scener som ikke fungerte optimalt.

Zack Snyder trakk seg fra restopptakene til Justice League, og regissør Joss Whedon (The Avengers) fikk i oppgave å skrive nye scener, regissere restopptakene og ha regi gjennom resten av klippeprosessen.

Les også: Black Adam – Første plakat og lanseringsdato for Dwayne Johnsons antihelt

Ben Affleck og Gal Gadot som Batman og Wonder Woman i Justice League

Det skulle vise seg at restopptakene til Justice League var veldig omfattende – de varte i hele to måneder, og heller ikke denne delen av innspillingen gikk knirkefritt.

Henry Cavill spilte inn Justice League-restopptakene samtidig som han var med i Mission: Impossible – Fallout, og Paramount nektet han å barbere barten sin. Derfor har Supermann en merkbart dataanimert overleppe i flere scener fra restopptakene.

Da Justice League endelig kom på kino, ble fans skuffet. Den en gang over tre timer lange filmen var klippet ned til to timer, og tonen i filmen svingte kraftig mellom tungt drama, quips og vitser, og bombastisk action.

Les også: Stream HBOs nyeste storserie, Watchmen

Lisa Loven Kongsli bak rattet på Batmobilen - Justice League - amazonkriger

En myteomspunnet director's cut

Zack Snyder og enkelte andre medlemmer av Justice League-crewet har hevdet at Snyder ferdigstilte en versjon av filmen som bare manglet enkelte visuelle effekter og lydmiks. I snart halvannet år har fans drevet kampanjen #ReleaseTheSnyderCut, i håp om at Warner Bros. skal gi ut Zack Snyders versjon av filmen, enten på kino eller på en strømmetjeneste.

Les også: The Flash blir It-regissørens neste film

I går, søndag 17. november, var to-års-jubileet til Justice League, og i den anledning tweetet nesten alle skuespillerne fra filmen #ReleaseTheSnyderCut. Enten det er snakk om en kalkulert PR-kampanje eller en spontan grasrot-aksjon, virker det uunngåelig.

Før eller siden får vi se en ny versjon av Justice League. Da finner vi endelig ut om den lever opp til hypen.