Stills

Oversikt: Superheltfilmer i 2020

Helter og skurker fra tegneserieverden skal som vanlig innta norske kinoer, året rundt!

I 2019 fikk superhelt-fans se Avengers: Endgame, avslutningen på historiene som ble fortalt i 23 Marvel-filmer og tidenes mest innbringende kinofilm. I tillegg falt filmelskere pladask for Joker, en film som utfordret ideer om hva en superheltfilm kan og burde være, og som sanket priser på internasjonale filmfestivaler.

Hvordan kan superheltfilmene i 2020 toppe fjoråret?

I år får vi se en haug med spennende superheltfilmer, som forteller veldig ulike historier, og befinner seg i veldig ulike sjangre.

For første gang ligger vi an til å få et superhelt-år med jevn kjønnsfordeling! Av årets åtte superheltfilmer har tre filmer kvinnelige helter, tre har mannlige helter, og de to siste følger heltelag der flere kjønn er representert!

Watchlist det du vil se

Filmweb har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten! Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Hvis du watchlister en film, kan vi varsle deg når tittelen endelig har premiere. Watchlist de superheltfilmene du har lyst til å få med deg i år!

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Margot Robbie i Birds of Prey

Norgespremiere 7. februar

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn)har en sinnsykt lang tittel, og ser ut til å dra DC-universet i en spennende ny retning! Med kvinnelig regissør og manusforfatter, og Margot Robbie i produsentstolen, lover trailerne en voldelig og morsom film om jentebanden med samme navn.

Harley har åpenbart sparka ut Jared Letos Joker, og døyver kjærlighetssorgen med tubeost - og planer om å feie fæle folk av banen. På toppen av lista står en skikkelig slem type - Ewan McGregors Black Mask. For å knekke ham, samler Harley en gjeng kvinnelige skurker som Black Mask har noe uoppgjort med.

Watchlist filmen her

Bloodshot

Bloodshot

Norgespremiere 13. mars

Nå ruller straks kameraene i den første filmen som er basert på en karakter fra det lille tegnserieselskapet Valiant comics. Diesel spiller hovedrollen som den beinharde soldaten Ray Garrison.

Ray søker hevn på de som har slettet minnene hans og som forvandlet han til et vitenskapelig eksperiment. Men på den positive siden kom han ut av det med superkrefter og skal nå sørge for at alle involverte bad guys får som fortjent.

Watchlist filmen her

The New Mutants

The New Mutants

Norgespremiere 8. april

The New Mutantser en X-Men-spinoff med skrekkfilmpreg, fra regissøren av The Fault in Our Stars. Anya Taylor-Joy (Split, The Witch) og Maisie Williams (Game of Thrones) spiller hovedrollene i filmen, som ble spilt inn i 2017.

Kort tid etter innspillingen ble 20th Century Fox kjøpt opp av Disney, og det ble tydelig at underholdningsgiganten vil avslutte X-Men-serien, for å gjenintrodusere karakterene som del av the Marvel Cinematic Universe. Derfor blir The New Mutants sannsynligvis den aller siste filmen fra Fox sin versjon av X-Men-universet.

Watchlist filmen her

Black Widow

Black Widow

Norgespremiere 29. april

Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig har Marvel overskudd til å innfri. Filmen kickstarter Fase 4 av Marvels filmunivers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil følge Natasha Romanoffs liv som spion før hendelsene i Avengers. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissøren Cate Shortland til å regissere filmen, etter en massiv leteaksjon.

PS! Iron Man forventes å gjøre en opptreden

Watchlist filmen her

Wonder Woman 1984

Stills

Norgespremiere 5. juni

Wonder Woman stod for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984 – mot slutten av den kalde krigen.

I tillegg til Gal Galdot i tillelrollen, vil Chris Pine og Connie Nielsen vende tilbake som Steve Trevor og Hippolyta. Regissør Patty Jenkins, som stod bak eneren, skal også styre denne i havn.

Watchlist filmen her

Morbius

Jared Leto i Morbius

Norgespremiere 31. juli

Jared Leto prøver seg som superhelt igjen i filmen om den relativt ukjente Marvel-karakteren Morbius "the Living Vampire". Morbius gjorde sitt inntog i Spider-Man-tegneseriene på 70-tallet. Han er en biokjemiker som i et forsøk på å kurere seg selv for en sjelden blodsykdom, ender opp som vampyr.

Detaljer rundt handlingen har så langt vært hemmeligholdt, men vi vet at det vil dreie seg om en såkalt opprinnelseshistorie - hvor vi følger Morbius transformasjon fra biokjemiker til blodsugende vampyr.

Watchlist filmen her

Venom 2

Andy Serkis regisserer Venom 2

Norgespremiere i oktober?

Venom ble sett av 140 000 nordmenn på kino, og filmen hintet skamløst om en oppfølger. Tom Hardy, Michelle Williams og Woody Harrelson er alle tilbake i Venom 2, som inntil videre ikke har sluppet noen trailer, stillbilder eller en norsk premieredato.

Oppfølgeren har en ny regissør, og det er ingen ringere enn Andy Serkis, som er spesielt kjent for rollen som Smeagol/Gollum i Ringenes herre-filmene. Han regisserte second unit (teamet som ofte tar seg av actionsekvenser, detaljbilder og etableringsbilder) på Peter Jacksons Hobbiten-trilogi, og har selv regissert to langfilmer: Polio-dramaet Breathe og Netflix-filmen Mowgli.

The Eternals

The Eternals

Norgespremiere i november?

Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og nærmest udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda.

Angelina Jolie (Lara Croft: Tomb Raider), Richard Madden (Game of Thrones), Salma Hayek (Frida), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) og Kit Harrington (Game of Thrones). Dessuten vil The Eternals introdusere filmhistoriens første døve superhelt, Makkari, og en ukjent karakter vil være filmhistoriens første åpent skeive superhelt. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert filmen The Rider.