Robert Pattinson som The Batman

Oversikt: Kommende superheltfilmer

Hvilke oppfølgere er på vei fra Marvel og DC, hvilke nye helter skal vi bli kjent med, og hva er de nye premieredatoene? Dette er superheltfilmene som kommer i 2020, 2021 og 2022!

I 2019 fikk superhelt-fans se Avengers: Endgame, avslutningen på historiene som ble fortalt i 23 Marvel-filmer og tidenes mest innbringende kinofilm. I tillegg falt filmelskere pladask for Joker, en film som utfordret ideer om hva en superheltfilm kan og burde være, og som sanket priser på internasjonale filmfestivaler. Kan superheltfilmene i 2020, 2021 og 2022 toppe rekordåret?

COVID-19-utsettelser

De aller fleste amerikanske kinoer er fortsatt stengt, og COVID-19 tar flere hundre liv hver dag i USA, så vi som bor andre steder i verden må smøre oss med tålmodighet. Filmene Tenet og Mulan ligger an til å bli de første amerikanske storfilmene som har kinopremiere denne sommeren, henholdsvis 14. og 19. august, men også disse datoene har blitt flyttet en rekke ganger.

I tillegg til at ferdigstilte filmer blir utsatt, blir også innspillingen av en rekke filmer påvirket. Filmer som Black Adam, The Batman og Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings skulle, etter planen, vært ferdig innspilt nå, men er forsinket med et halvt år på grunn av pandemien.

Watchlist det du vil se

Filmweb har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten! Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Hvis du watchlister en film, kan vi varsle deg når tittelen endelig har premiere. Noen filmer med premiere i 2021 og 2022 er ikke tilgjengelige til å watchliste ennå

The New Mutants

The New Mutants

Tidligere planlagt Norgespremiere: 8. april

Ny dato: 28. august

The New Mutantser en X-Men-spinoff med skrekkfilmpreg, fra regissøren av The Fault in Our Stars. Anya Taylor-Joy (Split, The Witch) og Maisie Williams (Game of Thrones) spiller hovedrollene i filmen, som ble spilt inn i 2017.

Kort tid etter innspillingen ble 20th Century Fox kjøpt opp av Disney, og det ble tydelig at underholdningsgiganten vil avslutte X-Men-serien, for å gjenintrodusere karakterene som del av the Marvel Cinematic Universe. Derfor blir The New Mutants sannsynligvis den aller siste filmen fra Fox sin versjon av X-Men-universet.

Watchlist filmen her

Black Widow

Black Widow

Tidligere planlagt Norgespremiere: 29. april

Ny dato: 28. oktober

Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig har Marvel overskudd til å innfri. Filmen kickstarter Fase 4 av Marvels filmunivers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil følge Natasha Romanoffs liv som spion før hendelsene i Avengers. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissøren Cate Shortland til å regissere filmen, etter en massiv leteaksjon.

Watchlist filmen her

Les også: Introduserer Black Widow en NY Black Widow?

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 Stills

Tidligere planlagt Norgespremiere: 5. juni

Ny dato: 2. oktober

Wonder Woman stod for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984 – mot slutten av den kalde krigen.

I tillegg til Gal Galdot i tillelrollen, vil Chris Pine og Connie Nielsen vende tilbake som Steve Trevor og Hippolyta. Regissør Patty Jenkins, som stod bak eneren, skal også styre denne i havn.

Watchlist filmen her

Morbius

Jared Leto i Morbius

Tidligere planlagt Norgespremiere: 31. juli

Ny dato: 19. mars 2021

Jared Leto prøver seg som superhelt igjen i filmen om den relativt ukjente Marvel-karakteren Morbius "the Living Vampire". Morbius gjorde sitt inntog i Spider-Man-tegneseriene på 70-tallet. Han er en biokjemiker som i et forsøk på å kurere seg selv for en sjelden blodsykdom, ender opp som vampyr.

Detaljer rundt handlingen har så langt vært hemmeligholdt, men vi vet at det vil dreie seg om en såkalt opprinnelseshistorie - hvor vi følger Morbius transformasjon fra biokjemiker til blodsugende vampyr.

Watchlist filmen her

Les også: Disney planlegger Tron 3 med Jared Leto

Venom: Let There Be Carnage

Andy Serkis regisserer Venom 2

Tidligere planlagt Norgespremiere: Oktober 2020

Ny dato: 25. juni 2021

Venom ble sett av 140 000 nordmenn på kino, og filmen hintet skamløst om en oppfølger. Tom Hardy, Michelle Williams og Woody Harrelson er alle tilbake i Venom 2, som inntil videre ikke har sluppet noen trailer, stillbilder eller en norsk premieredato.

Oppfølgeren har en ny regissør, og det er ingen ringere enn Andy Serkis, som er spesielt kjent for rollen som Smeagol/Gollum i Ringenes herre-filmene. Han regisserte second unit (teamet som ofte tar seg av actionsekvenser, detaljbilder og etableringsbilder) på Peter Jacksons Hobbiten-trilogi, og har selv regissert to langfilmer: Polio-dramaet Breathe og Netflix-filmen Mowgli.

Watchlist filmen her

The Eternals

The Eternals

Tidligere planlagt Norgespremiere: November 2020

Ny dato: Februar 2021

Handlingen er basert på Jack Kirbys tegneserie- om en gruppe supermektige og nærmest udødelige vesener, som både har formet og beskyttet jorda.

Angelina Jolie (Lara Croft: Tomb Raider), Richard Madden (Game of Thrones), Salma Hayek (Frida), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) og Kit Harrington (Game of Thrones igjen). Dessuten vil The Eternals introdusere filmhistoriens første døve superhelt, Makkari, og en ukjent karakter vil være filmhistoriens første åpent skeive superhelt. Regissøren Chloe Zhao har tidligere levert filmen The Rider.

Les også: Avslører Marvel Studios' første homofile superhelt-par

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Tidligere planlagt Norgespremiere: Februar 2021

Ny dato: Mai 2021

Dette blir Marvels første film ledet av en asiatisk superhelt, basert på 70-talls-tegneserien "The Master of Kung Fu". I serien ble Shang-Chi oppdratt og trent i kampsport av faren sin, skurken Kung Fu. Når Chi etter hvert innser at faren er ond, vender han seg mot ham.

Filmen var en av de første som avbrøt produksjonen på grunn av COVID-19. Regissør Destin Daniel Cretton (Short Term 12, Just Mercy) hadde nemlig et nyfødt barn, og isolerte seg etter smittetilfeller i området der filmen ble spilt inn. Produksjonen skal heldigvis gjenopptas i løpet av juli, så teamet skal rekke å ferdigstille filmen innen våren 2021!

The Suicide Squad

The Suicide Squad, James Gunn

Tidligere planlagt Norgespremiere: August 2021

Ny dato: Uendret

Guardians of the Galaxy-regissør James Gunn står bak denne filmen, som er både en oppfølger og en reboot av Suicide Squad, publikumsmagneten som de færrete likte særlig godt.

Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman og Jai Courtney vil gjenoppta rollene sine fra sist, men ellers møter vi stort sett bare nye ansikter som Taika Waititi, John Cena, Idris Elba og Nathan Fillion. Og nei, Jared Letos Joker er fremdeles ikke å se på rollelista - eller i noen av Warner Bros. kommende produksjoner.

Les også: The Suicide Squad vil ikke bli forsinket, melder James Gunn

The Batman

Robert Pattinson som The Batman

Tidligere planlagt Norgespremiere: 25. juni 2021

Ny dato: 1. oktober 2021

Ben Affleck ble castet som Batman i 2013, og spilte rollen i Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad og Justice League. Han var eldre enn tidligere Batman-skuespillere, og spilte en litt sliten og avdanka Bruce Wayne. Affleck hadde planer om å skrive og regissere The Batman selv. Da han ble erstattet som regissør, og kinopremieren på filmen ble flyttet til 2021, la Affleck fra seg flaggermusørene.

Versjonen av The Batman som lander på kino i 2021 er regissert av Matt Reeves (Dawn Of The Planet Of The Apes), og har Robert Pattinson i hovedrollen som Bruce Wayne/Batman. Zoë Kravitz (Big Little Lies), Paul Dano (There Will Be Blood), Jeffrey Wright (Westworld), Andy Serkis (Ringenes herre) og Colin Farrell (The Lobster) er også blant skuespillerne i filmen.

Watchlist filmen her

Les også: Ny Batman-serie foregår i filmenes univers – fans er ikke fornøyd!

Spider-Man 3

Spider-Man

Tidligere planlagt Norgespremiere: Juli 2021

Ny dato: November 2021

Marvel Studios og Sony har en komplisert kontrakt for fordelingen av rettighetene til Spider-Man. Én av hakene er at Sony og Marvel må produsere en ny Spider-Man-film sammen annethvert år. Oppfølgeren til Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home har fortsatt ikke startet innspilling, men gjengen har dårlig tid hvis de skal rekke å få filmen ut på kino i løpet av 2021.

Tom Holland har fortalt at innspillingen skal begynne i sommer, og vi vet at både han, regisør Jon Watts og Zendaya kommer tilbake i tredje kapittel!

Black Adam

Dwayne Johnson Black Adam

Tidligere planlagt Norgespremiere: Desember 2021

Ny dato: August/september 2022

"The hierarchy of power in the DC Universe is about to change", skrev Dwayne "The Rock" Johnson på Instagram i mars – og la ut et intenst bilde av seg sjæl, svettende på treningsstudioet. I utgangspunktet skulle den etterlengtede Shazam-spinoffen, som Steinmannen har hypet opp i snart ti år, gå foran kamera i sommer, men nå er innspillingen litt forsinket.

Filmen kommer fra regissøren av Orphan og The Shallows, og ingen andre skuespillere enn The Rock "Dwayne" Johnson er annonsert ennå.

Les også: The Rock lover at Hobbs & Shaw 2 er på vei

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Tidligere planlagt Norgespremiere: Mai 2021

Ny dato: Mars 2022

Doctor Strange fra 2016 var helt klart ment som starten på en ny franchise, men oppfølgeren har lenge stått på vent, mens Benedict Cumberbatch dukket opp i Avengers: Infinity War og Endgame.

I oppfølgeren skal den mystiske meditasjonslegen få selskap av Elisabth Olsens Scarlet Witch. Filmen sies å være "veldig rar" og "skikkelig skummel", og kommer fra Evil Dead- og Spider-Man-regissør Sam Raimi.

Thor: Love and Thunder

Thor: Ragnarok

Tidligere planlagt Norgespremiere: Februar 2022

Ny dato: Uendret

Sommeren 2019 slapp Marvel nyheten om at Natalie Portmans Jane Foster vil returnere som Marvel-universets første kvinnelige Thor. Hun skal spille mot blant annet Chris Hemsworth, Tessa Thompson og Christian Bale i den fjerde Thor-filmen.

I filmen fungerer Valkyrie (Tessa Thompson) som dronningen av Åsgard – og hun er på jakt etter en dronning! Vin Diesel har også lovet at the Guardians of the Galaxy kommer til å dukke opp i filmen, så dette er mye på én plass. Vi har full tro på at Thor: Ragnarok-regissør Taika Waititi kan dra det hele i land, og forhåpentligvis er filmen like fargesprakende og morsom som forgjengeren.

Les også: Ny Star Wars-film på vei fra regissør Taika Waititi

Black Panther 2

Black Panther

Tidligere planlagt Norgespremiere: Mai 2022

Ny dato: Uendret

Denne oppfølgeren er vel ikke akkurat noe Marvel-sjokk. Forgjengeren spilte tross alt inn flere dollars enn Infinty War globalt, og regissør Ryan Coogler tok seg god tid i forhandlingene med Marvel. Vi regner med at han tjener fett på den etterlengtede oppfølgeren.

Ellers vet vi lite om filmen, som ikke er under innspilling ennå. Janelle Monáe har ytret et sterkt ønske om å spille X-Men-helten Storm i Wakanda, og kanskje får hun viljen sin?

Shazam 2

Stillbilde 19

Tidligere planlagt Norgespremiere: April 2022

Ny dato: November 2022

Vi vet at manusforfatterne, regissøren og skuespillerne fra den sjarmerende første filmen er tilbake i DC-oppfølgeren, men ellers er det lite informasjon om filmen i omløp. Etter at Supermann hadde en rask cameo i slutten av Shazam!, vet vi at Henry Cavill er i forhandlinger om et comeback i rollen. Kommer han til å dukke opp i Shazam 2? ¯\_(ツ)_/¯

Les også: Ny skrekkfilm fra Lights Out- og Shazam-regissøren på vei

The Flash

The Flash

Tidligere planlagt Norgespremiere: Juli 2022

Ny dato: 3. juni 2022

The Flash-filmen, som har planlagt premieredato i 2022, kommer fra It-regissøren Andy Muschietti. Filmen har vært i utvikling i nesten ti år, og skulle i utgangspunktet komme ut før Justice League-filmen fra 2017. The Flash bygger på storylinen "Flashpoint", som involverer tidsreise og parallelle universer.

The Hollywood Reporter meldte i slutten av juni at Warner Bros. planlegger å bringe Keaton tilbake som the Caped Crusader i filmen, der Ezra Miller er tilbake som The Flash. Keaton spilte Lynvingen i Tim Burtons blockbuster Batman fra 1989, og var tilbake i Batman vender tilbake fra 1992.

Watchlist filmen her

Les også: Michael Keaton skal spille Batman igjen – i flere DC-filmer

Captain Marvel 2

Captain Marvel

Tidligere planlagt Norgespremiere: Juli 2022

Ny dato: Uendret

Vi har hørt mye forskjellig om oppfølgeren til Captain Marvel. Marvel-kongen Kevin Feige har uttalt at de har "ganske utrolige" planer for toeren, men vi vet ikke om filmen foregår i nåtiden, eller i løpet av de 25 årene mellom handlingen i Captain Marvel og Avengers: Endgame.

Megan McDonnell har blitt hyret inn som manusforfatter, men filmen har for øyeblikket ingen regissør.

Spider-Man: Into the Spider-Verse sequel

SpiderVerse_trlb795.1015_DH_v2.tif

Tidligere planlagt Norgespremiere: 8. april 2022

Ny dato: 7. oktober 2022

Spider-Man: Into the Spider-Verse er en spektakulær animasjonsfilm som går DYPT inn i merkelig tegneserie-mytologi. I tillegg til to ulike versjoner av Peter Parker, introduserte filmen oss for edderkopp-heltene Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-Ham, Spider-Man Noir og SP//dr.

Vi regner med å se mer av hele denne gjengen, og oppfølgeren skal dessuten introdusere oss for Takuya Yamashiro, hovedpersonen i den japanske Spider-Man-serien.

Watchlist filmen her

Les også: Ny Spider-Man-spinoff på vei

Aquaman 2

Aquaman

Tidligere planlagt Norgespremiere: Desember 2022

Ny dato: Uendret

Aquaman er DCs mest sette kinofilm, og da sier det seg selv at de skal lage mer. David Leslie Johnson-McGoldrick, en manusforfatter med et veldig langt navn, og filmer som Orphan og Aquaman 1 på samvittigheten, skal skrive Aquaman 2.

James Wan, som regisserte Saw, The Conjuring og den første Aquaman-filmen, skal ha regi igjen. Jason Momoa er tilbake, og Yahya Abdul-Mateen II skal igjen spille skurken Black Manta.

Les også: Jason Momoa skal spille snømannen Kalle