Stillbilde fra Blair Witch Project

«Blair Witch»-skuespillerne vil ha etterbetalt - 25 år senere

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Skuespillerne i den første «Blair Witch»-filmen krever etterbetalt for innsatsen i kultskrekkfilmen.

Annonse

I et åpent brev til filmselskapet Lionsgate hevder Rei Hance (tidligere kjent som Heather Donahue), Joshua Leonard og Michael Williams at de ikke hadde forsvarlig fagforenings- eller advokatbistand da originalfilmen ble laget.

De improviserte fram mesteparten av dialogen i horrorfilmen, som ble produsert på et lite budsjett. De tre skuespillerne – som brukte sine egne navn i filmen – skal ha fått 300.000 dollar hver, uten rett til mer.

«The Blair Witch Project» gikk videre til å spille inn 248 millioner dollar på kinoene, ifølge The Guardian.

I et åpent brev Hance, Leonard og Williams la ut sist helg i sosiale medier krever de etterbetalt for innsatsen i originalfilmen og for det den måtte innbringe i fremtiden – tilsvarende summen de ville fått om de hadde vært fagorganisert i 1999.

Annonse

Les også: 11 syke ting du neppe visste om The blair Witch Project

Joshua Leonard og Michael C. Williams i The Blair Witch Project
KREVER LØNN: Joshua Leonard og Michael C. Williams i "The Blair Witch Project" (1999).

De vil dessuten ha kreativ innflytelse på nyinnspillinger og oppfølgere. Lionsgate, som i dag eier rettighetene til «Blair Witch»-universet, røpet nylig planer om å gjenopplive horrorfranchisen igjen.

– Filmen vår er blitt nyinnspilt to ganger, og begge var en skuffelse. Som innsiderne som skapte «Blair Witch» er vi deres største, men så langt ubenyttede, hemmelige våpen, skriver Rei Hance, Joshua Leonard og Michael Williams.

Trioen la ved støtteerklæringer fra regissørene Daniel Myrick og Eduardo Sánchez så vel som filmens produsent. Lionsgate har ifølge avisen takket nei til å kommentere det åpne brevet.

Annonse