Christian Bale i The Bride
Foto: Maggie Gyllenhaal/Niko Tavernise/Instagram

Her er første titt på Christian Bale som Frankensteins monster

Filmweb
Publisert:

Warner Bros.-filmen er regissert av Maggie Gyllenhaal, og får premiere i 2025.

Annonse

Maggie Gyllenhaal (46) har satt seg i registolen for andre gang, og det er ikke hvem som helst hun skal instruere. I filmen "The Bride" har Christian Bale rollen som Frankensteins monster, og på Instagram har regissøren delt de aller første glimtene fra produksjonen.

I tillegg til et fantastisk Bale-bilde, som mildt sagt gjør oss GIRA, får vi også se Jessie Buckley i tittelrollen. Utover denne duoen byr rollelista på stjerner som Penélope Cruz, Peter Sarsgaard og Annette Bening (!!!).

Se posten under:

Annonse

Maggie Gyllenhaal er definitivt best kjent som skuespiller (og som søsteren til "Road House"-aktuelle Jake Gyllenhaal), men har også bevist at hun er strålende bak kamera. Hennes regidebut, "The Lost Daughter", ble sluppet på Netflix i 2021, og sikret seg intet mindre enn tre Oscar-nominasjoner. Når hun nå går i gang med sin andre spillefilm, har hun (i tillegg til stjernelaget av skuespillere) fått med seg forsterkninger i den talentfulle "Joker"-filmfotografen Lawrence Sher. Lovende? Hell, yes.

Handlingen i "The Bride" er ifølge Variety satt til Chicago på 30-tallet, og presenterer en moderne vri på den klassiske Frankenstein-fortellingen. En myrdet ung kvinne (Buckley) gjenopplives, men overrasker sine skapere med sitt nye jeg. Ikke bare begjærer hun lyst og romantikk, hun tenner også en radikal sosial bevegelse. Spennende, spennende.

Er du fan av monstre, og spesielt Frankenstein, går du forøvrig gode tider i møte. Også gromgutten Guillermo del Toro har et Frankenstein-prosjekt på vei.

- Vi starter innspillingen i februar, og det er en film jeg har hatt lyst til å lage i 50 år, siden jeg så Frankenstein for første gang. Jeg fikk en åpenbaring, og det er rett og slett en film som krevde mye vekst og mange verktøy jeg ikke hadde for ti år siden. Nå er jeg modig eller gal nok eller noe, og vi skal takle det, avslørte regissøren i et intervju med Collider i oktober.

Annonse

59-åringen har aldri lagt skjul på at Mary Shellyes versjon av "Frankenstein" har vært til stor inspirasjon for ham, men så langt er det uklart hvor stor frihet han vil ta seg når det kommer til handlingen. Det er Netflix som har sikret seg rettighetene til del Toros film, og som kan friste med Jacob Elordi i hovedrollen (tro det eller ei), samt øvrige skuespillere i Mia Goth, Oscar Isaac, Lars Mikkelsen og Christoph Waltz, for å nevne noen.

Når det gjelder "The Bride", er lanseringsdatoen satt til 2. oktober 2025, så det er bare å markere kalenderen først som sist.

Annonse