a man in a helmet and goggles on a road

De 10 mest sette kinofilmene i 2022

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Dette er filmene som trakk flest nordmenn inn i kinosalene i år! Hvor mange har du sett?

Annonse

På Filmweb finner du Kinotoppen, som du kan bruke til å få oversikt over norske kinobesøkstall! Tallene i denne lista ble oppdatert 23. desember 2023. Artikkelen kommer til å bli oppdatert i januar, når vi har de endelige publikumstallene for desember.

10. The Batman

Sett av 212 196 nordmenn på kino

Robert Pattinson spiller dobbeltrollen som Gotham Citys maskerte beskytter og hans alter ego, einstøingen og milliardæren Bruce Wayne i denne rykende ferske filmatiseringen av DC Comics-helten og hans skurkegalleri. Colin Farrell er forvandlet til det ugjenkjennelige i rollen som The Penguin, Zoë Kravitz tar på seg rollen som Catwoman og Paul Dano spiller The Riddler.

I to år har Bruce Wayne voktet Gotham Citys gater som Batman. Når en morder tar sikte på Gothams elite med en rekke bestialske mord, fører et spor av kryptiske ledetråder Batman inn i underverdenen. Bevisene bringer ham nærmere og nærmere sin egen familie, og omfanget av morderens planer blir klart. Batman må smi nye allianser og avsløre den skyldige for å redde Gotham City.

Annonse

9. Thor: Love and Thunder

Sett av 223 106 nordmenn på kino

Natalie Portman and a man in garment

I Thor: Love and Thunder slår tordenguden (Chris Hemsworth) seg sammen med Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) og eksen Jane Foster (Natalie Portman) for å møte Gorr the God Butcher (Christian Bale), som har sverget på å utrydde alle guder.

I tillegg står Melissa McCarthy, Russell Crowe, Matt Damon, Sam Neill og Luke Hemsworth på rollelista, Jaimie Alexander spiller Sif igjen og regissør Taika Waititi returnerer til rollen som det beskjedne, blå steinmonsteret Korg. The Guardians of the Galaxy kommer også til å dukke opp i filmen, så dette er mye på én plass, og det hele blir dratt i land av regissøren bak Thor: Ragnarok.

Annonse

8. Avatar: The Way of Water

Sett av 223 479 nordmenn på kino

I skrivende stund er det en drøy uke siden kinopremieren til Avatar: The Way of Water, den etterlengtede oppfølgeren til Avatar, en av tidenes mest populære filmer. Årets mest spektakulære kinoopplevelse kommer nok til å klatre videre oppover denne lista i romjula!

Mer enn ett tiår etter hendelsene i den første filmen, forteller den nye filmen historien om Sully-familien (Jake, Neytiri og deres barn), om tragediene som følger dem, og hvor langt de må gå for å beskytte hverandre og holde seg i live.

Kjøp billetter til filmen her

Annonse

7. Olsenbanden – siste skrik!

Sett av 240 705 nordmenn på kino

Elias Holmen Sørenden, John Carew og Anders Baasmo i Olsenbanden – Siste skrik!

Anders Baasmo er Egon, John Carew spiller Benny og Elias Holmen Sørensen har fått rollen som Kjell i den første norske Olsenbanden-filmen siden 1999!

I Olsenbanden - siste skrik har Egon lagt den perfekte planen: Banden skal bryte seg inn i det nye Munchmuseet i Bjørvika og stjele "Skrik". Alt er taima og tilrettelagt, men det er også andre som har fått kjennskap til planene, og lovens lange arm med Hermansen i spissen gjør det de kan for å stoppe banden.

Annonse

6. Teddybjørnens jul

Sett av 248 978 nordmenn på kino

a stuffed animal on a table

Folka bak Snekker Andersen og Julenissen og Den vesle bygda som glømte at det var jul" graver videre i Alf Prøysens tekster! Barnesangen om teddybjørnen og Mariann har inspirert vinterens største norske julefilm. Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness, Nader Khademi og Kai Remlov står på rollelista, og John Brungot har stemmen til bamsen som er filmens midtpunkt!

Teddybjørnen er dataanimert, og filmens produsent har sammenlignet den med Paddington, Ole Brumm og Petter Kanin. Nå får vi endelig vår egen!

Kjøp billetter til filmen her

Annonse

5. Syng 2

Sett av 275 489 nordmenn på kino

Syng er en sjarmerende familiefilm om den lille byen Calatonia, der koalaen Buster Moon starter en sangkonkurranse for å redde teateret sitt. I oppfølgeren har Buster Moon (Matthew McConaughey på engelsk, Jan Gunnar Røise på norsk) og vennene hans lyst til å sette opp et show på Crystal Tower Theatre i den glamorøse byen Redshore.

Han og sangerne sniker seg inn på Crystal Entertainment-kontorene for å pitche sin utrolige ide: De vil ha løve-rocke-legenden Clay Calloway med i showet. Buster legger ut på en reise for å finne den avdanka Clay, og overtale han til å gjøre et etterlengtet comeback.

Annonse

4. Krigsseileren

Sett av 401 735 nordmenn på kino

Kristoffer Joner i vannet

Denne storfilmen har utropt seg selv som "den viktigste historien om andre verdenskrig som ikke er fortalt".

Filmen forteller en episk historie som over flere tiår, og følger barndomskameratene Alfred (Kristoffer Joner) og Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) som reiser ut på sjøen i 1939 og blir adskilt fra familien gjennom andre verdenskrig. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen.

De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve - for å komme hjem.
Parallelt følger vi Alfreds kone Cecilia (Ine Marie Wilmann) og barna hjemme i naziokkuperte Bergen, og deres tilværelse gjennom krigsårene.

Kjøp billetter til filmen her

Annonse

3. Minions: Historien om Gru

Sett av 432 810 nordmenn på kino

a toy in a room

Minions kom endelig tilbake på kino i år, og denne gangen fikk vi se hvordan de traff sin grufulle sjef, Gru. Vi skal tilbake til 70-tallet, hvor vi møter 12 år gamle Gru, som er en ekte fanboy av gruppen kjent som Sekserbanden.

Etter et hardt avslag på et forsøk på å bli medlem, må Gru ha hjelp fra Kevin, Stuart, Otto og resten av Minions for å unnslippe den ondskapsfulle gjengen. Filmen er fylt med slengbukser, rare sveiser, kule barter og masse disco!

Annonse

2. Top Gun: Maverick

Sett av 545 042 nordmenn på kino

a man in a space suit

I Top Gun: Maverick er Tom Cruise tilbake i en av sine mest ikoniske roller: Den fryktløse jagerpiloten Maverick. Etter trædve år som toppilot i den amerikanske marinen, får han i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter i forkant av et spesialoppdrag.

Miles Teller spiller en av pilotene, som er sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw, mens Mavericks nye flamme er en skilt kvinne spilt av Jennifer Connelly. Ikke minst får vi flere sekvenser der Tom Cruise flyr og kjører motorsykkel, to ting skuespilleren er forbausende flink til.

Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.

Annonse

1. Spider-Man: No Way Home

Sett av 569 541 besøk nordmenn på kino

Tom Holland og Benedict Cumberbatch i Spider-Man: No Way Home

Både Tom Holland, regissør Jon Watts og Zendaya kom tilbake i oppfølgeren til Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home, men de er absolutt ikke alene. Filmen forener helter og skurker vi aldri har sett sammen på film tidligere, og det er ikke uten grunn at No Way Home hadde tidenes største åpningshelg på kino for en superheltfilm!

For første gang i kinohistorien er nabolagshelten Spider-Man avslørt, og han kan ikke lenger skille hverdagen fra den risikofylte tilværelsen som superhelt. Når han ber Doctor Strange om hjelp blir situasjonen enda farligere, og tvinger ham til å oppdage hva det virkelig betyr å være Spider-Man.

Annonse