Derfor fikk han ikke Elvis-rollen

Publisert:
Sist oppdatert:

Harry Styles er rett og slett FOR ikonisk.

Annonse

24. juni inntar biografifilmen "Elvis" norske kinolerreter, og 30 år gamle Austin Butler er mannen som skal bringe kongen av rock'n roll til live.

Butlers innsats høster allerede lovord fra både publikum, anmeldere og Priscilla Presley, og samtidig åpner regissør Baz Luhrmann opp om hvorfor han ga rollen til nettop ham - og ikke en annen kjent gromgutt; nemlig Harry Styles ("Dunkirk").

Den britiske popstjerna (28) har tidligere bekreftet at han var inne til audition for rollen, og hans ihugga fanskare har siden klødd seg i hodet og ropt hallo; HVORFOR.fikk.han.ikke.rollen???

I en episode av radioprogrammet Fitzy & Whippa, åpner regissør Baz Luhrmann opp om castingprosessen - og forklarer hvorfor rollen endte hos Butler:

Annonse

- Harry er en virkelig talentfull skuespiller. Jeg vil gjerne samarbeide om noe med ham. Uansett, det virkelige problemet med Harry er at han er Harry Styles. Han er allerede et ikon.

Regissøren understreker deretter at han ikke driver med "auditions", men i stedet gjør såkalte "workshops", og avslører at Styles "var helt desperat etter å få på seg (Elvis-) drakten og utforske."

"Han har en så fin tilstedeværelse og jeg har bare fantastiske ting å si om Harry Styles."

Ifølge Luhrmann hadde hans andre kandidat, Butler, mer til felles med The King.

Annonse

"Han ble omtrent ble født til å spille Presley", forteller han og nevner at at skuespilleren, i likhet med sangeren, også mistet moren sin i ung alder.

Selv om Styles gikk glipp av rollen, har han nok å ta seg til. Artisten ga nylig ut albumet "Harry's House", og er snart kinoklar i Olivia Wildes "Don't Worry Darling" - hvor han spiller mot Oscar-nominerte Florence Pugh. Styles blir også å se i det romantiske dramaet "My Policeman" i løpet av året.

I "Elvis" reiser vi tilbake til Presleys barndom og følger ham og musikken gjennom livet og karrieren i nesten 20 år. Filmen tar også for seg musikerens kompliserte forhold til manageren, den mystiske og i ettertid utskjelte Colonel Tom Parker - spilt av ringreven Tom Hanks.

NB! Som medlem av Kinoklubben, kan du se "Elvis" til halv pris på kino!

Annonse

"Elvis" har norgespremiere 24. juni - les mer om filmen og legg den til i din huskeliste her

Annonse