Mats Steen i Ibelin

Dokumentaren om Mats «Ibelin» Steen tatt ut til prestisjetung filmfestival

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Benjamin Rees kinodokumentar "Ibelin" er en av tre norske filmer som er tatt ut til hovedkonkurransen i Sundance-festivalen i USA.

Annonse

– Vi er superstolte! For en dokumentarfilm som "Ibelin" finnes det ingen bedre festival å ha premiere på, mener jeg, sier filmskaperen selv i en pressemelding.

Dokumentaren som har premiere i mars neste år, handler om den norske gameren Mats Steen, som døde av muskelsykdom bare 25 år gammel i 2019. Han var sønn av tidligere helsebyråd i Oslo, Robert Steen, og barnebarn av tidligere Ap-leder Reiulf Steen.

Dokumentaren gjenskaper livet til Mats' avatar "Ibelin" i spillverdenen. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra rollespillet World of Warcraft.

– Sundance er en av verdens viktigste filmfestivaler og en sentral inngang til det nordamerikanske markedet, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Annonse

Foreldrene til Mats sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, men etter hans død innså de at sønnen hadde venner fra hele verden gjennom online-spilling. Da NRK fortalte historien om Mats i 2019, fikk den både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Også Thea Hvistendahls spillefilm "Håndtering av udøde" og Silje Evensmo Jacobsens dokumentarfilm "Ukjent landskap" er invitert til Sundance, som går av stabelen 18.- 24. januar.

"Ibelin" har norgespremiere 8. mars 2024 - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse