Maria Wiik, Gard Løkke, Mina Dale og Vilde Moberg på premieren til Fuckings bygda

"Fuckings bygda" ble laget på nullbudsjett: - Skulle vi bare gå for det og være drittmennesker?

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Det er ikke lett å lage film uten penger, men den kinoaktuelle norske filmen Fuckings bygda har sanket priser og lovord allerede. Vi møtte skuespillerne fra filmen for å snakke om deres hjertebarn.

Annonse

"Det er valg jeg tatt som jeg ikke er fornøyd med, men det vil jeg ikke diskutere," ler Maria Wiik, som er manusforfatter, produsent og skuespiller i kinoaktuelle Fuckings bygda – i tillegg til å ha ansvar for filmens kostymer. Hun legger ikke skjul på at det var mange hatter å sjonglere.

Dramafilmen ble spilt inn med nesten ingen budsjett, og alle som bidro i filmen jobbet frivillig under den 11 dager lange innspillingen i Oslo, Ringebu og på Vinstra sommeren 2022.

Fuckings bygda er et vilt eventyr fylt med fargerike karakterer og sprø situasjoner – og et dykk inn i sorg og forsoning. Mariam (Mina Dale) er i tjueåra og lever et utsvevende liv i Oslo. Når hun plutselig må reise tilbake til hjembygda for å håndtere farens andre begravelse, blir hun tvunget til å konfrontere sine egne feiltrinn. I forrige begravelse dukket nemlig Mariam opp høy, og fikk latterkrampe på verst tenkelige tidspunkt.

Annonse

Til tross for trange rammer vant filmen publikumsprisen på både Oslo Pix og Oslo Fusion International Film Festival, og vi møtte skuespillerne fra filmen før premierevisningen på Vika kino i Oslo.

Vilde Moberg, som spiller Mariams søster Katrine, fortalte at den største utfordringen underveis i inspillingen var et dilemma rundt gullfisken Gunnar.

- Vi oppdaget at det lille akvariet vi hadde planlagt å ha den i… Det er visst dyremishandling. Skulle vi bruke masse penger og tid på å kjøpe et stort akvarium, eller skulle vi bare gå for det og være drittmennesker? Vi landet på det første.

Det nye akvariet ble et av produksjonens største budsjettposter. "Det akvariet kostet oss mye," forteller Maria Wiik. "Det var vår downfall, men vi kom gjennom." Gard Løkke, som spiller karakteren Ask, synes både by-og bygdefolket burde ta kinoturen:

- Det er en kjempebra film. Det er jo en film som eksperimenterer mye, som er laget på passion, og jeg tror den kommer til å vise mye engasjement.

Fuckings bygda går på kino nå. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse