Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen i Furia sesong 2
Foto: Prime Video

Endelig kan du streame Furia sesong 2: - En thriller om verden vi lever i akkurat nå

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Thrillerserien tar seerne gjennom Europas mørkeste hjørner, inn i en verden av vold, politikk og teknologi. Vi møtte skuespillerne fra Furia sesong 2!

Annonse

Andre sesong av denne norske konspirasjonsthrilleren har blitt utsatt lenge, og nå kommer den endelig! Serien har fått et nytt hjem på Prime Video, og denne sesongen har blant annet Tarjei Sandvik Moe og Maria Mena blitt med på skuespillerlaget!

Vi følger Ellen (Ine Marie Wilmann) og Asgeir (Pål Sverre Hagen) på oppdrag for å arrestere en av Europas mest etterlyste bakmenn for høyreekstremisme og valgfusk. Asgeir og datteren gjemmer seg for den livsfarlige moldoveren Ziminov langt nord i Norge.

Her dras de inn i en strøm av vold, politikk og AI-drevne psy-ops som har til hensikt å rive Europa og NATO i filler, før den norske NATO-sjefen trekker seg. Deres verste mareritt utspiller seg etter hvert som deres virkelige identiteter og mørkeste hemmeligheter avsløres.

Annonse

Ine Marie Wilmann spiller Ellen, og hun kan røpe at karakteren går gjennom en heftig reise denne sesongen.

- Det var jo på et tidspunkt jeg tenkte sånn "og dette også?!"

Hun forteller også at arbeidet med serien har gjort henne mer bekymret for verden, og at hun har blitt mye mer oppmerksom på viktigheten av å hegne om institusjonene og demokratiet vårt. Dét kjenner ikke Tarjei Sandvik Moe seg igjen i.

- Nei, jeg har fått med meg at verden er fucked uten denne serien her. Furia er liksom bare… Det gnir det inn.

En av Tarjeis største utfordringer i serien er navnet til karakteren hans. Han spiller nemlig statssekretæren Tarje, som er én bokstav unna hans virkelige navn, og førte til forvirring på settet – forverret av at Ellen og Tarjes far heter Terje, og er spilt av skuespiller Terje Strømdahl.

- Én ting var for oss nordmenn, men det polske crewet, de var sånn ”Tarje tarje tarjaaaa!”

Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann i Furia sesong 2
Foto: Prime Video

Furia kommer fra serieskaper Gjermund Eriksen (Mammon), og skyr ikke unna temaer som høyreekstremisme, konspirasjonsteorier eller kunstig intelligens.

Peiman Azizpour er tilbake etter en kort opptreden i første sesong som Jonas, en statssekretær og tidligere AUF-leder.

- Jonas har jo overlevd terror, altså Utøya. Han vil kjempe for og stå for å snakke om det som har skjedd.

Mens den første sesongen ble lansert på Viaplay, har serien nå fått et nytt hjem. Etter å ha vært ferdigstilt i flere måneder, ble sesongen utsatt på grunn av økonomiske problemer hos Viaplay, og nå har strømmetjenesten Prime Video kjøpt rettighetene. Furia er den første av fem norske dramaserier som får premiere på Prime Video i år.

Pål Sverre Hagen i Furia sesong 2
Foto: Prime Video

Utsettelsen har vært en kilde til frustrasjon for flere av skuespillerne, og Pål Sverre Hagen er lettet over at serien endelig kan møte publikum.

- Furia-universet er jo en thriller som handler om akkurat tiden vi lever i akkurat nå, så det var nok på tide å komme seg ut i verden.

De tre første episodene av Furia sesong 2 er tilgjengelige nå på Prime Video, og nye episoder slippes ukentlig.

Annonse