Utklipp fra plakaten til Borderlands (film, 2023) med Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt, Kevin Hart og Cate Blanchett
Foto: Lionsgate/Nordisk Film Distribusjon

Vold, gønnere og et absurd (!) cast – se den første traileren til Borderlands-filmen

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Filmen basert på "Borderlands"-spillene kommer endelig på kino – og traileren lover fargesprakende gladvold i verdensrommet, med et absurd cast!

Annonse

Sci-fi-skytespillserien Borderlands er en av verdens mest populære, og har solgt mer enn 57 millioner enheter på verdensbasis. Mer enn en million spillere spiller fortsatt tolv år gamle "Borderlands 2" hver eneste måned.

Filmen er regissert av Eli Roth, som er best kjent for provoserende skrekkfilmer som Hostel, Knock Knock og The Green Inferno, så ingenting tyder på at Borderlands-filmen kommer til å bli mindre blodig enn videospillet.

Craig Mazin (The Last of Us) er den mest kjente manusforfatteren til å jobbe med spillfilmen, men det endelige manuset er kreditert til Roth og førstegangs-forfatter Joe Crombie.

Annonse
Cate Blanchett lener seg ut av en dør som Lilith i Borderlands (film, 2024)
Foto: Lionsgate/Nordisk Film Distribusjon

Spenstig rollebesetning

I mai 2020 ble det kjent at den doble Oscar-vinneren Cate Blanchett skal spille sirenen Lilith, en av seriens hovedkarakterer. Til sammenligning: Sånn ser Lilith ut i spillene.

Lilith i Borderlands

Kevin Hart blir å se i rollen som soldaten Roland, som i spillserien definitivt ikke er en hyper liten fyr som snakker fort. 16 år gamle Ariana Greenblatt (Barbie) spiller bombeeksperten Tiny Tina.

Haley Bennett, Jack Black og Jamie Lee Curtis er blant de andre skuespillerne i filmen!

Annonse

Utenomjordisk eventyr

Handlingen i Borderlands dreier seg om Lillith, en beryktet dusørjeger med en mystisk fortid, som motvillig returnerer til sitt hjemsted Pandora, galaksens mest kaotiske planet.

Hennes oppdrag er å finne den forsvunnede datteren til Atlas, universets mektigste gangster. Lillith må slå seg sammen med en annenrangs gruppe av einstøinger – den erfarne leiesoldaten Roland, Tiny Tina - en vill jentunge som elsker eksplosiver, Tinas muskuløse beskytter Krieg, en ustabil forsker ved navn Tannis og roboten Claptrap.

Sammen må de bekjempe utenomjordiske skapninger og livsfarlige banditter for å avdekke en av Pandoras mest eksplosive hemmeligheter. Og selv om universets skjebne hviler i deres hender, ender de opp med å kjempe for noe mer - hverandre.

Borderlands har Norgespremiere på kino 9. august. Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse