Still fra Priscilla og Priscilla Presley
Foto: Jordan Strauss/NTB (t.h.), Jordan Strauss/NTB (t.h.)

Forsvarte Elvis-aldersforskjell på "Priscilla"-premiere: - Han respekterte at jeg bare var 14 år

Publisert:
Sist oppdatert:

Priscilla Presley gråt i forkant av verdenspremieren på Sofia Coppolas nye film "Priscilla".

Annonse

Skal vi tro Variety, strevde en tydelig rørt Priscilla Presley (78) med å holde tårene tilbake, da hun møtte pressen for å diskutere filmen om hennes berømte liv med Elvis Presley.

Verdenspremieren på Sofia Coppolas biografidrama "Priscilla"gikk av stabelen under filmfestivalen i Venezia mandag ettermiddag, og 78 år gamle Presley forklarte at til tross for at hun traff rockekongen som 14-åring, var han hennes "livs store kjærlighet".

- Det var veldig vanskelig for foreldrene mine å forstå at Elvis var så interessert i meg og hvorfor. Jeg tror virkelig det var fordi jeg var en god lytter. Elvis åpnet hjertet sitt til meg på alle måter; om frykten, håpet og tapet av moren, som han aldri kom over. Jeg var personen som virkelig satt der for å lytte og trøste ham. Det var forbindelsen vår.

Hun la til:

- Selv om jeg var 14, var jeg faktisk litt eldre i livet enn i tall. Det var attraksjonen. Folk tenker: "Å, det var sex." Nei, det var det ikke. Jeg hadde aldri sex med ham. Han var veldig snill, veldig myk, veldig kjærlig, men han respekterte også det faktum at jeg bare var 14 år gammel. Vi var mer på linje i tankene, og det var forholdet vårt.

Les også: Derfor fikk ikke Harry Styles Elvis-rollen

Sofia Coppola Priscilla Presley Cailee Spaeny og Jacob Elordi under premieren på Priscilla under filmfestivalen i Venezia 2023
Foto: Vianney Le Caer/NTB, Vianney Le Caer/NTB

KLARE FOR VERDEN: Regissør Sofia Coppola, Priscilla Presley, Cailee Spaeny og Jacob Elordi før verdenspremieren på "Priscilla" under filmfestivalen i Venezia.

Videre understreket amerikaneren at årsaken til at hun til slutt forlot sangeren, var at hun ikke lenger taklet livsstilen.

- Det var ikke fordi jeg ikke elsket ham - han var mitt livs kjærlighet.

Priscilla innrømmet at det var "veldig vanskelig å sitte å se en film om seg selv, om sitt liv og kjærlighetsliv", men roser filmens regissør for fremstillingen.

- Sofia har gjort en fantastisk jobb. Hun har gjort hjemmeleksen sin. Og jeg har virkelig lagt alle kortene jeg kunne på bordet for henne.

Det er akkurat et år siden vi fikk vite at Jacob Elordi (26), best kjent for rollen som den psykopatiske drittsekken Nate Jacobs i HBO-serien "Euphoria", hadde kapret rollen som kongen av rock'n'roll i Coppolas A24-produserte "Priscilla". Da var allerede tittelrollen tildelt det unge stjerneskuddet Cailee Spaeny (25), kjent fra blant annet "Pacific Rim 3" og serien "Mare of Easttown".

Cailee Spaeny i Priscilla

IKONISK: Cailee Spaeny spiller tittelrollen i "Priscilla".

Coppola, som blant annet står bak kultfilmer som "Marie Antoinette" (2006) og "Lost in Translation" (2003), skal ha møtt en rekke potensielle Elvis-skuespillere, før valget omsider falt på Elordi. Spaeny skal derimot ha vært regissørens klare favoritt til Priscilla-rollen fra dag én.

Filmen er løst basert på Priscilla Presleys egen selvbiografi "Elvis and Me", som ble en bestselger tilbake i 1985.

"Priscilla" treffer det amerikanske publikummet 27. oktober, men filmen har foreløpig ikke fått norsk kinodistribusjon.

Annonse

Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer om her.

Annonse