Tom Hanks og Austin Butler i Elvis
Foto: t.v. Jordan Strauss/NTB, t.v. Jordan Strauss/NTB

Austin Butler spiller hovedrolle i Tom Hanks' nye krigsserie

Publisert:
Sist oppdatert:

Hollywood-legenden ga Butler rollen, i håp om at stjerna ville unngå "et følelsesmessig sammenbrudd".

Annonse

Mot slutten av året lander miniserien "Masters of the Air", produsert av Steven Spielberg og Tom Hanks, på strømmetjenesten Apple TV+, og en av skuespillerne i sentrum av historien er Hanks tidligere "Elvis"-kollega, Austin Butler.

I et fersk intervju med The Times of London, avslører Butler at han fikk rollen i fanget fordi Hanks var bekymret for hans mentale helse etter "Elvis"-innspillingen.

31-åringen, som brukte nesten tre år på å studere og spille kongen av rock'n roll, røper at Hanks rådet ham til å starte på et nytt prosjekt så fort som mulig etter biografifilmen.

"Hvis du hopper av det toget, kan det hende du får et følelsesmessig sammenbrudd... og, du vet, jeg har denne greia jeg produserer", skal han ha fortalt Butler.

Annonse

Butler mener at "Elvis tvang ham til ytterkanten av hva som er mulig" for en skuespiller.

- Jeg tror ikke jeg noensinne kommer til å oppleve noe sånt igjen, men hvis jeg virkelig må grave i noe, får det meg til å føle meg levende.

Etter siste dag på sett, skal Butler ha brutt fullstendig sammen. Han ble sendt til sykehus, der han ble liggende i en uke.

Skuespilleren hadde pådratt seg et virus som simulerer blindtarmbetennelse.

Annonse

- Dagen etter (filminnspillingen), våknet jeg opp klokken fire på morgenen med uutholdelige smerter, og jeg ble hastefraktet til sykehuset. Kroppen min brøt sammen dagen etter jeg fullførte Elvis.

Krigsdramaet "Masters of Air" er basert på Donald L. Millers 2007-bok med samme tittel, og forteller den sanne historien om de amerikanske bombegutta i The Eigh Air Force under andre verdenskrig. Serien kommer fra gjengen som serverte oss "Band of Brothers" (2001) og "The Pacific" (2010), og har i tillegg til Butler, stjerner som Barry Keoghan ("Dunkirk") og Callum Turner ("Fantastic Beasts") på rollelista.

Annonse