Ryan Gosling i Barbie

Ryan Gosling skal fremføre "I'm Just Ken" under Oscar-utdelingen

Filmweb
Publisert:

Det later til å bli en Oscar-sermoni fylt av Kenergy...

Annonse

I begynnelsen av august gikk Kens klagesang fra "Barbie"-filmen, "I'm Just Ken", rett inn på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100. Nå hevder Variety at Ryan Gosling skal opptre med låta under årets Oscar-utdeling 10. mars.

Ifølge bransjenettstedet kommer informasjonen fra ikke navngitte "kilder", og Oscar-akademiet enda til gode å bekrefte sangnummeret.

Sangen handler om hvordan Ken, og alle de andre Ken'ene, er annenrangs borgere i Barbieland - der Barbier betyr alt. Bak låta står Mark Ronson og Andrew Wyatt, som begge var med på å skrive "A Star is Born"-sangen "Shallow", som ble belønnet med en Oscar i 2019.

I et intervju med Variety i begynnelsen av februar insisterte Gosling, som forøvrig er Oscar-nominert for sin tolkning av Ken, på at akademiet enda ikke hadde spurt ham om å opptre under den 96. utdelingen.

Annonse

- Det kan bli en for stor risiko å la meg gjøre det. Jeg vet ikke hvordan det vil funke. Men jeg er åpen for det, sa stjerna.

Ryan Gosling i Barbie
BARE KEN: Ryan Gosling leverte hjerneklister i sommerens store kinohit "Barbie".

Totalt dro sommerens rosa filmfenomen inn åtte nominasjoner, i kategoriene beste spillefilm, beste adapsjon, beste originallåt x 2 ("I'm Just Ken" og "What Was I Made For"), beste kostymedesign og beste produksjonsdesign, i tillegg til Goslings beste mannlige birolle - og America Ferreras beste kvinnelige birolle.

Etter utdelingen uttrykket Gosling skuffelse over at "Barbie"-motspiller Margot Robbie og "Barbie"-regissør Greta Gerwig ikke var blant de nominerte i kategoriene beste kvinnelige skuespiller og beste regissør.

"Det er ingen Ken uten Barbie, og det er ingen Barbie-film uten Greta Gerwig og Margot Robbie, de to personene som er mest ansvarlige for denne historiske, globalt feirede filmen", skrev han blant annet i en offentlig uttalelse, delt av en rekke amerikanske medier.

Annonse