Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve på premieren til Håndtering av udøde

"Verdens verste menneske"-reunion i ny norsk zombiefilm

Filmweb
Publisert:

Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie spiller to av hovedrollene i kinoklare Håndtering av udøde. De vil "lure" folk inn i kinosalen med en fortelling om å håndtere sorg.

Annonse

På premieren til Håndtering av udøde tok Filmweb en prat med Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie, som spiller to av hovedrollene i filmen.

Regissør Thea Hvistendahl har tidligere omtalt filmen som "en zombiefilm for dem som ikke liker zombiefilmer," og Lie, som spiller tobarnsfaren David i filmen, synes filmen har mye å stille med.

- Det er gøy å bruke en sjangerfilm til å løfte en mer dramatisk tematikk. Hvordan vi håndterer døden, hvordan vi forholder oss til sorg og så videre. Så hvis vi kan lure noen inn i kinosetet som tror de skal se en vanlig zombiefilm, og så får de noe helt annet, så tror jeg vi kanskje har gjort en god jobb.

Håndtering av udøde er Renate Reinsvese første film siden gjennombruddet med Verdens verste menneske – men stjerna har allerede rukket å spille inn to kommende engelskspråklige filmer. Hun vendte tilbake til Norge for å spille Anna i det kinoklare zombiedramaet, og er imponert over debutanten i registolen:

- Det er en fantastisk debutfilm. Thea Hvistendahl er en skikkelig god filmskaper.

Håndtering av udøde har Norgespremiere på kino 9. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse

På en varm sommerdag i Oslo våkner de døde. Tre familier befinner seg i et uforståelig kaos da deres kjære kommer tilbake til livet. Men hvem er de, og hva er det de vil?

Håndtering av udøde er et sårt og spennende drama om tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake. En vakker fortelling om tap og lengsel, men også om håp og aksept og kjærlighet sterkere enn døden.

Håndtering av udøde er regissert av Thea Hvistendahl (Adjø Montebello), som har fått med seg Verdens verste menneske-duoen Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i hovedrollene. Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen Sundance i januar, og beskrives som et drama med innslag av skrekkelementer.

Annonse

Handlingen er basert på en roman av svenske John Ajvide Lindqvist (La den rette komme inn, Grensen), som også har skrevet manuset sammen med Hvistendahl.

Håndtering av udøde har Norgespremiere på kino 9. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse