Oppenheimer

"Oppenheimer" er nå historiens mest innbringende biografifilm

Publisert:

... og "Bohemian Rhapsody" rykker ned til en andreplass.

Annonse

Christopher Nolans "Oppenheimer" har hatt en eventyrlig kinoreise siden sin julipremiere, og etter 8 uker på kino kan storfilmen nå innta tittelen som historiens mest innbringende biografifilm noensinne.

Det betyr at "Bohemian Rhapsody", 2018-spillefilmen om den ikoniske Queen-sangeren Freddie Mercury, omsider dyttes ned fra tronen etter å ha knuget på tittelen i fem år.

Basert på et budsjett på 55 millioner dollar, spilte "Bohemian Rhapsody" i sin tid inn 910,8 millioner dollar på verdensbasis. "Oppenheimer" har på sin side spilt inn 912,7 millioner dollar, basert på et 100 millioner dollar-budsjett, og vises fremdeles på kinoer over hele verden.

Til tross for at "Bohemian Rhapsody" ikke lenger er historiens mest innbringende biografifilm, er det ingen grunn til å sørge for filmens hovedrolleinnehaver, Rami Malek. Han har nemlig også noen minneverdigge minutter på lerretet i "Oppenheimer", i rollen som fysikeren David L. Hill.

Annonse

Les også: Christopher Nolan avslører "Inception"-avslutningen - 13 år etter premieren

BEHOLDER PLASSEN: Rami Malek som Freddie Mercury i "Bohemian Rhapsody".

"Oppenheimer" er basert på den prisvinnende biografien "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer", som skildrer den amerikanske fysikerens J. Robert Oppenheimers livshistorie. Oppenheimer ledet Manhattanprosjektet, et forsknings- og utviklingsprogram som førte til fremstillingen av de første atombombene under andre verdenskrig.

I rollen som Oppenheimer glitrer Nolans muse, Cillian Murphy (46). Nolan har tidligere instruert skuespilleren gjenntom tre "Batman"-filmer, "Inception" og "Dunkirk", men dette er første gang stjerneregissøren har gitt skuespilleren hovedrollen i en av sine storfilmer.

I arbeidet med den storslagne thrilleren, gjenskapte Nolan blant annet den aller første atomvåpendetonasjonen uten bruk av CGI-effekter. Dette lot seg gjennomføre med god hjelp fra den erfarne filmfotografen Hoyte van Hoytema, som tidligere har samarbeidet med regissøren om kritikerroste titler som "Interstellar", "Dunkirk" og "Tenet".

Annonse

"Oppenheimer" vises fremdeles på kinoer over hele landet - billetter til filmen finner du her

Annonse