Joaquin Phoenix i Napoleon

Regissøren om Joaquin Phoenix i "Napoleon": - Han ante ikke hva han skulle gjøre

Publisert:
Sist oppdatert:

Kun to uker før innspillingen av storfilmen "Napoleon", hadde skuespiller Joaquin Phoenix fremdeles ingen anelse om hvordan han skulle fremstille hovedrollen.

Annonse

22. november skal vi endelig få se Joaquin Phoenix (48) i rollen som den franske keiseren Napoleon Bonaparte i en ny storfilm, signert Ridley Scott. Man tenker kanskje at et slikt oppdrag er rene barnematen for en skuespiller som Phoenix, men i et fersk intervju med Empire avslører Scott at også Hollywood-stjerner kan føle på utilstrekkelighet.

Den berømte regissøren forteller at stjerna, kun to uker før innspillingen av storfilmen gikk i gang, slet med å forstå hvordan han skulle tolke karakteren.

- Han kommer inn, og vi har fuckings to uker igjen, og han sier; "Jeg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre".

- Jeg sa; "Hva?!" "Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre". Åh Gud. Jeg sa, "Kom inn, sitt ned." Vi satt i ti dager, hele dagen, og snakket igjennom scene for scene. På en måte øvde vi. Absolutt i detalj for detalj.

Annonse

Les også: Ridley Scotts "Napoleon": Dette kan vi forvente av storfilmen!

Joaquin Phoenix i Napoleon

STJERNESAMARBEID: Joaquin Phoenix i Ridley Scotts kommende storfilm "Napoleon".

"Napoleon" beskrives som "en ekte og personlig vinkling" på franskmannens historie, hans raske og hensynsløse vei til makten, hans nådeløse ambisjoner som krigsstrateg og hans stormfulle forhold til kona Josephine, spilt av Vanessa Kirby.

Scott, som tidligere har instruert Phoenix under innspillingen av den episke 2000-tallsfilmen "Gladiator", beskriver skuespilleren som "den beste til å portrettere et skadet menneskesinn". At det var Phoenix som skulle bære tittelrollen i "Napoleon", har regissøren visst siden han så stjernas bekmørke versjon av "Batman"-skurken Joker i 2019.

– Jeg stirrer på Joaquin og tenker: "Den vesle demonen er Napoléon Bonaparte. Han ligner".

Joaquin Phoenix i Gladiator

DEN GANG DA: Joaquin Phoenix i Ridley Scotts "Gladiator" (2000).

Phoenix forteller at han i utgangspunktet ønsket å jobbe med Scott igjen av nostalgiske årsaker.

- Jeg hadde en sånn fantastisk opplevelse med Ridley under "Gladiator", og jeg var så ung. Det var min første store produksjon. Jeg lengtet virelig etter den opplevelsen igjen, eller noe liknende. Han har kontaktet meg om andre ting tidligere, men ingenting som føltes som om det ville bli like krevende for oss begge. Så jeg likte virkelig ideen om å hoppe inn i noe med Ridley som skulle bli akkurat det.

Manuset til "Napoleon" er forfattet av David Scarpa ("The Day the Earth Stood Still"), og i tillegg til Phoenix og Kirby, får vi se skuespillere som Ben Miles, Tahar Rahim, Matthew Needham og Paul Rhys. Filmen produseres av Apple Studios, som betyr at filmen blir tilgjengelig for strømming på Apple TV+ så fort den har gått sin seiersgang på kino. Filmen har en spilletid på nesten 2 timer og 40 minutter.

Annonse

"Napoleon" har fått aldersgrense 15 år, og har norgespremiere på kino 22. november 2023 - billetter finner du her

Annonse