De gjenvendte - to udøde personer

"De gjenvendte": Norsk zombie-komedie med blodfersk trailer!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Zombiene er kurerte og må tilbake til jobb og hverdag. Det skal vise seg å være enklere sagt enn gjort...

Annonse

Du har sikkert sett noen zombie-filmer i løpet av livet, og stort sett dreier handlingen rundt folka som flykter fra de levende døde. 26. januar kommer noe så uvanlig som en NORSK zombie-film på kino, og her er det til en forandring zombiene selv som står i sentrum. For hva skjer egentlig når zombieapokalypsen stoppes av en vaksine, og alle zombiene skal integreres tilbake i samfunnet?

Den historien vil regissør Espen Larsson og produsent Sergei Pedersen fortelle i "De gjenvendte".

I et kollektiv, satt sammen gjennom et statlig driftet program for zombie-integrering, forsøker de tidligere zombiene (eller de gjenvendte) Emma, Alex, Arrrg og Stian å finne tilbake til menneskeligheten sin. Det er langt fra problemfritt, for zombiene opplever fremdeles både dehumanisering, diskriminering og andre former for undertrykkelse fra omverdenen. Og stakkars Stian, han er jo ikke en gang en zombie, men ble feilaktig registrert som "Gjenvendt" grunnet en byråkratisk feil som viser seg å være nærmest umulig å rette opp i... Hva skal man si? Papirarbeid er noe dritt.

Som om ikke det var nok, herjer en uidentifisert og brutal seriemorder i området - og skaper mistenkeliggjøring mellom menneskene og de gjenvendte. Har et tidligere monster egentlig sjansen til å leve et normalt liv på jorda igjen?

Annonse

"De gjenvendte ønsker å vise at det er rom for å fortelle andre historier enn de vi vanligvis får se på norske kinoer", heter det i en pressemelding fra Finnmark Productions. Videre forespeiles vi en zombie-komedie i stil med "Død snø" og "Shaun of the Dead".

"Med denne filmen søker produksjonsselskapet å riste litt i den gjeldende strukturen i norsk filmbransje, og forske i nye, mer kostnadseffektive måter å skape film på. Filmen er en viktig uavhengig produksjon som bruker lokale folk til å vise at det er mulig å lage spennende filmer utenfor statlig støtte og retningslinjer."

Spennende, spennende!

Ta en titt på den blodferske traileren øverst i artikkelen!

Annonse

"De gjenvendte" kommer på kino 26. januar - legg den til i huskelista di her

Annonse